avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cardul de energie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cardul de energie

Daca unei personae cu venit sub 2000 lei i s-a refuzat dreptul la cardul de energie, probabil pt. ca are , in acte , domiciliul la o adresa cu alte persoane, dar in realitate locuieste singura , in alta locuinta si poate dovedi acest lucru, unde se poate adresa pentru a beneficial de dreptul legal?
Ultima modificare: Vineri, 10 Martie 2023
constb, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:14, 10 Martie 2023
"8. O persoană este exclusă din lista de beneficiari pe motiv că se depășește plafonul de venit legal la locul de consum. Cum se procedează?

Dacă beneficiarul nu are colocatari, deși aceștia figurează scriptic la locul de domiciliu/ reședință al beneficiarului și, din diferite motive, nu este posibilă încetarea valabilității mențiunii acestora de stabilire a reședinței/ domiciliului, atunci beneficiarul se va adresa primăriei de care aparține pentru a se întocmi o anchetă socială din care să reiasă câți colocatari locuiesc la acea adresă în realitate.

Ancheta socială poate fi solicitată doar de către beneficiarul sprijinului. Dacă beneficiarul nu se poate deplasa din motive medicale, poate împuternici o altă persoană să solicite efectuarea anchetei sociale, printr-o declarație scrisă de mână. Ancheta socială se predă în termen de zece zile la oficiul poștal de care aparține beneficiarul sprijinului. Dacă în urma verificării se stabilește îndeplinirea condițiilor, se va emite cardul și, ulterior, cu acesta se pot face plăți."
www.avocatnet.ro/articol_636...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuiesc cu mama si la posta am dat ... Roxana Dragan Roxana Dragan ma numesc Dragan Florentina,locuiesc cu mama si la Posta am dat declaratie ca renunt eu la acel card de energie fiind persoana cu handicap accentuat dar mama ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? ContSters131235 ContSters131235 buna ziua , Se poate considera parasire de domiciliu , daca am depus cererea de divort la judecatorie? si in acest timp vreau sa parasesc domiciliu in care ... (vezi toată discuția)
Ancheta socială stabilire domiciliu minor A C A B A C A B Bună ziua! Am nevoie de o informație, atunci când se solicita o ancheta socială Pt minor, in vederea stabilirii domiciliului acestuia, in cât timp de la ... (vezi toată discuția)