avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Mama mea, inaintata in varsta (86 ani) a stat cativa ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Mama mea, inaintata in varsta (86 ani) a stat cativa ani singura, ...

Mama mea, inaintata in varsta (86 ani) a stat cativa ani singura, perioada in care si-a ratacit actele de identitate. Acum a cazut la pat si avem nevoie urgent de buletin , dar nu il gasim si nici certificatul de nastere. Cum se poate proceda pentru eliberarea unui duplicat al buletinului de identitate?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:27, 15 Martie 2023
Nu se elibereaza duplicat pentru cartea de identitate.Se elibereaza duplicat dupa certificatul de nastere si in baza acestuia se face un nou act de identitate.Duplicat dupa certificatul de nastere il obtineti de la primaria unde a fost inregistrat.
Se depune in acelasi timp cererea pentru emiterea cartii de identitate cat si pentru emiterea unui duplicat al certificatului de nastere.
Lucratorii de evidenta persoanei vor face demersurile necesare obtinerii certificatului si va vor inmana ambele documente la terminarea procedurilor.
Specificati la depunere ca aveti o urgenta medicala, ajuta de cele mai multe ori la scurtarea termenului de eliberare.

Doamna nu poate obtine singura duplicatul certificatului, deoarece pentru a depune cererea este obligatoriu sa detina act de identate in termen de valabilitate. La fel si daca doreste sa va dea o procura dvs. sa o reprezentati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere si act de identitate pierdute lilianamor lilianamor buna locuiesc in spania, pasaportul se expira trebuie sa vin in tara sa l renoiesc dar certificatul de nastere si buletinul le am pierdut. m am nascut in ... (vezi toată discuția)
Help! nevoie de informatii pentru refacere buletin danielasielena danielasielena Buna seara, locuiesc in Grecia; am buletinul expirat din martie; am imputernicire pe un membru al familiei sa imi depuna actele pentru cererea unui nou ... (vezi toată discuția)
Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)