avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Completare registru de incasari si plati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Completare registru de incasari si plati

Buna,
Daca stie cineva sa imi spuna(in cativa pasi)cum se complecteaza registrul incasari-plati,se complecteaza zilnic sau lunar?Si mai exact ce operatiuni trebuie trecute in el?Eu am infiintat de curand IF si nu vreau sa incep gresit complectarea registrului.
Merci
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 23:00, 29 Ianuarie 2010
In Registrul Jurnal de Incasari si Plati sunt trecute incasarile si platile efectuate. In cazul in care nu sunteti platitoara de TVA, se trece totalul incasarilor si platilor, in cazul in care sunteti platitoara de TVA, se trece doar baza de impozitare.

Teoretic, orice operatie trebuie inregistrata imediat -- acest lucur se recomanda daca aveti multe operatii. Eu completez odata pe an (imi ia circa o ora), pentru ca declaratia venitului obtinut trebuie depusa odata pe an.
Daca sunt PFA platitor de TVA, in Registru de Incasari si Plati trec sumele cu TVA sau fara TVA???
Fara TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de incasari si plati Maganu Geta Maganu Geta Cum se completeaza? Ce trebuie scris? Ce operatiuni trebuie trecute aici? Trebuie trecuta si factura si val. nirului sau doar val. facturii si ... (vezi toată discuția)
Jurnal incasari si plati pfa traducator doriannejoy doriannejoy va rog, spuneti-mi cum se intocmeste acest registru-jurnal de incasari si plati...eu nefiind platitoare de TVA , la facturile platite catre comercianti exista ... (vezi toată discuția)
Contabilitate intreprindere individuala Andrey23 Andrey23 Recent am deschis un II am de pus declaratia 220 norma de venit, am primit decizia de impunere, am facut deja achizitii pe II-ul deschis si as vrea sa stiu de ... (vezi toată discuția)