avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Completare declaratie unica pentru venituri din ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Completare declaratie unica pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor.

In codul fiscal, la venituri din cedarea folosintei bunurilor, scrie

"Venitul brut se majorează cu valoarea cheltuielilor ce cad în sarcina proprietarului, dacă sunt efectuate de cealaltă parte contractantă."

Asta inseamna ca in declaratia de venit se adauga si se impoziteaza, pe langa chirie, si intretinerea, curentul, cablul tv etc. daca sunt platite de chirias si contractele sunt pe numele proprietarului?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Martie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Predescu Mihai , utilizator 10:48, 24 Martie 2023
Cred ca vi se aplica urmatorul articol:
(2) În cazul veniturilor obținute din închirierea bunurilor mobile și imobile din patrimoniul personal, venitul brut se stabilește pe baza chiriei prevăzute în contractul încheiat între părți pentru fiecare an fiscal, indiferent de momentul încasării chiriei
Asta nu mi-e clar, se stabileste pe baza chiriei din contract, si apoi se majoreaza cu valoarea cheltuielilor ce cad in sarcina proprietarului? Par sa se contrazica cele doua citate, desi vin unul dupa altul in codul fiscal.
Buna ziua,
Investitiile la spatiul inchiriat ce cad in sarcina proprietarului, efectuate de chirias sunt avantaje ptr proprietar.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
Constantin Vera, Contabil
Dar intretinerea pe care o platesc chiriasii prin contract, e considerata "cheltuiala ce cade in seama proprietarului, conform dispozitiilor legale"?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe inchiriere apartament ioanlaba ioanlaba Buna ziua, Spuneti-mi va rog ce taxe se platesc in cazul declararii unui contract de inchiriere la fisc. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)