avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua,doresc sa achiziționez o locuință prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua,doresc sa achiziționez o locuință prin credit ipotecar ...

Bună ziua,doresc sa achiziționez o locuință prin credit ipotecar și vreau sa știu cum pot trece locuință numai pe numele meu eu fiind căsătorit. Toate calculele pentru credit sunt făcute doar pe salariul meu.doresc sa ma asigur ca nu o sa am probleme în viitor la un eventual divorț...mai devreme sau mai târziu iminent? .va mulțumesc mult
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 11:21, 1 Aprilie 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul dvs este bun comun atata timp cat sunteti casatorit sub regimul comunitatii de bunuri.

Pentru ca imobilul sa fie bunul dvs propriu si sa nu faca parte din masa bunurilor partajabile in cazul unui divort, trebuie sa alegeti de comun acord, prin act autentic notarial, regimul matrimonial al separatiei de bunuri.
de ce nu divortati, daca tot e iminent? si sa cumparati dupa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)
Dacă cumpăr ,în timpul căsătoriei ,o locuință pe care ... Cluj2 Cluj2 Dacă cumpăr ,în timpul căsătoriei ,o locuință pe care o achit doar eu cu banii obținuți prin credit de la o banca,la divort va avea parte și fostul? (vezi toată discuția)
Partaj in timpul casatoriei DanielaM2 DanielaM2 Buna ziua! Doresc să fac partajul bunurilor, dar deocamdată nu vreau divorţul. Înaintea căsătoriei am cumpărat pe numele meu două apartamante. La cel ... (vezi toată discuția)