avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1382 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am contestat PV, permisul este inca la IJP. Am contestat procesul ...

Am contestat PV, permisul este inca la IJP.
Am contestat procesul verbal de constatare a contraventiei si nu stiu cand recuperez permisul de conducere. La 14 zile dupa ridicarea permisului pentru 120 zile am facut contestatie pentru anulare proces verbal contraventie. Dupa alte 15 zile am facut cerere de renuntare la judecata. Dupa o luna am cerut retragerea cerererii de renuntare la judecata. Dupa o luna a avut loc prima sedinta de fond si s-a fixat un nou termen peste 15 zile. Apoi s-a fixat pronuntarea exact cand se implinesc 119 zile de cand s-a retinut permisul. Acum se amana din nou pentru 14 zile.
In tot acest timp permisul a fost in custodia IJP si evident nu am circulat cu autoturismul. Ce sa fac sa recuperez cat mai repede permisul?
Cel mai recent răspuns: ion + , utilizator 19:40, 23 Septembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Relevanta la ce, mai precis ? Dati explicatii detaliate. Nu e decit o eroare materiala, daca asta credeti ca v-ar ajuta sa anulati PV de contraventie, nu poate influenta decizia unui judecator.
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2023
latka, utilizator
Inteleg, la anulare ma gandeam. Dar daca eu am zis ca <am oprit pe calea ferata> (fapta neadevarata vizibila in proba video) si agentul a scris exact asa in rubrica unde am si semnat?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu inteleg oricum , niste lucruri :
1. Ati spus ca renuntati la judecata.
2. Art. 102 alin 4 litera c nu se refera la calea ferata, e vorba de litera b :
(4) Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul ori de tractor agricol sau forestier a următoarelor fapte:
...................................................
b) neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roșii și/sau sonore sunt în funcțiune;

c) efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă sau pe drumul expres, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile.
[ link extern ]

Daca intr-adevar a scris ca sunteti sanctionat in baza art. 102 alin 4 litera c, puteati sa cereti anularea PV de contraventie pentru ca acel articol se refera la cu totul altceva "efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă sau pe drumul expres, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulației în sens contrar sensului de circulație, a circulației sau traversării de pe un sens de circulație pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părți carosabile."
Multumesc mult! Da, este b, eroarea mea, initial am redactat o OUG inchipuita dar ulterior inlocuita cu cea reala, dar am uitat sa inlocuiesc litera c cu b.
Am renuntat la judecata dupa 16 zile de la contestatie. Dupa aceea am primit Intampinarea IJP care nu m-a multumit si atunci am retras cererea de renuntare la judecata, ulterior acceptata in prima sedinta pe fond. Pronuntarea este amanata de doua ori pana acum, alta sedinta va fi peste cateva zile. Contestatia initiala ramane valabila si este pentru anulare PV pe baza de rubrici completate ilizibil si neclar cum ar fi numele si prenumele agentului constatator, interferenta altui agent constatator prezent in adaugarea si a altei sanctiuni pentru depasire inainte de bariera, nematerializata, locul evenimentului DN.. A, A este intarit peste B, rubrica declaratiei mele cum am spus anterior si nu ati spus un punct de vedere, semnatura agent pe pv comparata cu semnatura pe dovada inlocuitoare, alte litere mici in loc de litere mari., semne grafice, etc
Ultima modificare: Vineri, 24 Martie 2023
ion +, utilizator
Ordonez povestea cu permisul; pe 23.11.2022 mi se suspenda permisul pentru 120 zile in judetul vecin de cel de resedinta. Pe 07.12.2022 am facut contestatie, am obtinut adeverinta de la Judecatorie, m-am prezentat imediat sa primesc permisul la IPJ vecin , nu mi l-a dat pe motiv ca nu am dovada de circulatie - fara drept de circulatie in original care a fost distrusa in clipa cand am ajuns la domiciliu. IPJ vecin a facut inregistrarea pe 12.12.2023 in evidenta electronica a permiselor ca am facut contestatie la PV. Nu am primit permisul prin posta, nici instiintare ca permisul a fost transferat pe 19.12.2022 la IPJ de domiciliu si ca trebuie sa ma prezint aici pentru a ridica permisul. Am inceput o corespondenta de 6 e-mail-uri cu IPJ vecin, In primul e-mail pe 16.12.2022 am anuntat ca nu am procedat la recuperarea permisului si ca masina este parcata la domiciliu fara baterie. Dupa 120 zile de asteptare am luat permisul de la IPJ de domiciliu, fara sa-mi solicite Adeverinta de la Judecatorie si Dovada fara drept de circulatie in original sau copie. Am respinsa plangerea in prima instanta si am mers in Apel, insa IPJ de domiciliu ma asteapta sa mai efectuez 120 zile fara permis dupa ce decizia ramane definitiva. IPJ de domiciliu , la audienta, mi-a spus ca aveam dreptul legal sa conduc chiar fara permis, probabil spusele ca sa fie acoperiti ca nu mi-a comunicat nici el sa ma prezint. Ce pot face daca vina este in principal la ei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere mircea_barto mircea_barto Mi-a fost suspentat permisul de conducere auto, pentru depasire in zona de actiune a indicatorului \"depasirea interzisa\", in data de 13.11.2010. Cred ca e o ... (vezi toată discuția)
2 procese verbale cu diferente Timeeea1 Timeeea1 Buna ziua. Tocmai am avut un accident auto: eu ieseam de pe o strada laterala in DN spre dreapta, nu am depasit linia dintre benzi, m-am asigurat ... (vezi toată discuția)
Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile dacă nu există un proces verbal de constatare a vreunei contravenții? Corina Grigorescu Corina Grigorescu Buna ziua. Poate fi suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile in situatia in care nu exista un proces verbal de constatare a vreunei contraventii? (vezi toată discuția)