avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La parterul blocului functioneaza un bar in baza unei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La parterul blocului functioneaza un bar in baza unei autorizatii ...

La parterul blocului functioneaza un bar in baza unei autorizatii emise de Primarie in 2019. La vremea respectiva Asociatia a dat aviz pentru ca proprietarul afacerii a spus ca deschide cafenea, fara sa prezinte un document in care sa prezinte cod CAEN, promitand ca va fi liniste si se va servi numai cafea.
Intre timp, localul s-a transformat in bar, cu vanzare bauturi alcoolice , cu multi clienti si galagie.
Proprietarul apartamentului de deasupra este nemultumit si a solicitat Asociatiei sa nu mai acorde avizul anual iar Primariei sa suspende Autorizatia.
Asociatia nu mai acorda Aviz pentru ca proprietarul solicitant si cel deranjat de galagie este cel direct afectat, cu dormitor situat fix deasupra barului, dar Primaria da un raspuns prin care spune ca Autorizatia se acorda o singura data si prin Hotararea Consiliului local se vizeaza automat in fiecare an iar argumentele prezentate ( galagie, larma, aparate: expresor, blender) nu sunt suficiente pentru suspendare Autorizatie de functionare.
Atunci cand a fost apelata Politia locala pentru a mai potoli din galagie, aceasta a spus ca nu poate interveni pentru ca sesizarea nu este facuta in programul de liniste .
Intrebarile sunt :
1) Poate operatorul economic de la parterul blocului sa faca in afara programului de liniste, oricata galagie doreste ? Politia locala chiar nu poate interveni ?
2) Avizul dat de asociatie care ar trebui solicitat anual, chiar nu mai este valabil pentru Primarie din cauza acelei HCL ?
3) Cum mai poate rezolva proprietarul direct afectat situatia, atunci cand nu gaseste intelegere la operatorul economic si la autoritati ?
Multumesc pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 17:44, 27 Martie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Nu, poliția locală se face ca nu cunoaște prevederile legii 61/1991.
2. Prezentați conținutul aceui HCL, nu se pot emite opinii, fără să știm despre ce e vorba.
3.Prin acțiune în instanță. Angajați un avocat. De folos ar fi măcar o singură dată să fi fost amendat pentru încălcarea prevederilor legii 61/1991.

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
latka, moderator
Link pentru HCL mentionat.
[ link extern ]
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai dvs. nu ati citit aceasta HCL ? Scrie clar ca se cere aviz anual pentru reinnoirea autorizatiei de functionare si ca nu se reinnoieste daca exista reclamatii cu privire la desfasurarea activitatii si sunt intemeiate.
Cititi art. 61 si 62 din HCL.
Reclamati mai multe persoane, in scris, cu numar de inregistrare la primarie,, incalcarea art. 2 pct. 25 (eventual 26, daca e la prinz intre 13 si 14) din legea 61/1991.
Cereti sa vi se raspunda in scris asupra masurilor luate.
Puteti repeta lucrul asta, pina e amendat macar o data si vi se raspunde ca a fost amendat, de catre primarie.
Dupa aceea puteti reclama inca o data, daca se repeta fenomenul.
Articolul 5
Repetarea contravențiilor prevăzute la art. 2 pct. 1), 25)-27), într-un interval de 24 de ore de la constatarea primei fapte, se sancționează după cum urmează:
a) cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activități în folosul comunității, faptele prevăzute la pct. 1) și 25);

Daca ati ajuns la aceasta fapta, dupa aia puteti sa va angajati avocat si sa obtineti in instanta anularea autorizatiei acelui bar.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
latka, moderator
Culmea este ca la Primarie am reclamat anul trecut si anul acesta, Raspunsul de anul acesta este :

" - din textul notificarii nu reies motivele care stau la baza solicitarii dumneavoastra;
- la data primirii notificarii, actul administrativ emis in baza Regulamentului privind organizarea si desfasurarea activitatilor comerciale si a serviciilor de piata, aprobat prin HCL nr 427/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, figura in baza noastra de date vizat pe anul 2023;
- actul administrativ a fost vizat pe anul in curs cu respectarea cerintelor si criteriilor impuse prin regulamentul mentionat;
- in mod explicit, conf art 9, alin 2 din regulamentul invocat, acordul asociatiei de proprietari / locatari precum si acordurile proprietarilor imobilelor limitrofe pe hotar cu caracter de locuinta, nu reprezinta o cerinta pentru vizarea actului administrativ;
Fata de cele prezentate, apreciem ca notificarea dvs trebuie argumentata prin expunerea de motive in sustinerea acesteia, care sa genereze proceduri administrative. "

Am trimis si lista de semnaturi ale locatarilor care nu-si doresc functionarea barului.
Spune ca actul a fost vizat pe anul in curs pt ca a respectat toate cerintele. Cum ? Nu s-a dat aviz .





















1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Alta cale legala nu e. Faceti inregistrari ale situatiei de fapt si continuati cu reclamatiile.

Alte discuții în legătură

Spatiu comercial cecalecean daniel cecalecean daniel Buna detinem din anul 1999 un spatiu comercial situat la parterul unui bloc,parterul este in intregime cu sptii comerciale,si pana anul acesta autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)
Laboratoare de prăjituri și panificație în bloc la parterul blocului Garabete Garabete La parterul blocului unde locuiesc a venit și sa instalat un laborator de prăjituri și panificație și nu știu dacă are voie sa funcționeze .Menționez ... (vezi toată discuția)