avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Poate hotărî adunarea generala sau are atributii de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Poate hotărî adunarea generala sau are atributii de a emite hotarari ...

Poate hotara adunarea generala sau are atributii de a emite hotarari de genul "mandatarea com. executiv recte al presedintelui sa negocieze si sa semneze contracte de pana la 5000 de lei fara acordul adunarii generale"?O asemenea hotarare poate intra in incidenta art.52 din legea 196/2018?Luarea acestei hotarari a fost inclusa in ordinea de zi a Adunarii Generale convocate de catre comitetul executiv.Un alt punct al ordinii de zi al acestei adunari a fost alegerea comitetului executiv si al presedintelui!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:52, 23 Martie 2023
Da, poate fi considerata ca intra sub incidenta art. 52, daca se adopta hotarirea.
Echipa manageriala a asociatiei de proprietari poate mandata presedintele de asociatie sa semneze raporturi juridice care implica sume financiare mari,numai daca respectivele sume au fost prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli aferent exercitiu financiar in curs buget aprobat de participantii la adunarea generala a membrilor proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociației de proprietari poate fi și administrator? Mainerici  Ctin Mainerici Ctin In cadrul unei asociatii presedintele poate îndeplini si functia de administrator? ÎN SITUAȚIE IN CARE UN PRESEDINTE ISI DA DEMISIA, nu există comitet ... (vezi toată discuția)
Se poate dizolva o asociație de proprietari care nu mai are organe de conducere de aproape 2 ani ? flory_mr flory_mr Să zicem că avem cazul în care, datorită amenzilor din Legea 196/2018, art. 102, nu mai dorește nimeni să conducă Asociația de Proprietari, toți fiind ... (vezi toată discuția)
Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega admnistratorului ... contsters111 contsters111 Delegare de atributii Presedintele unei asociatii de proprietari ii poate delega administratorului atributiile sale ? De exemplu sa semneze sesizari si sa le ... (vezi toată discuția)