avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Câteva întrebări Avem un contract locker ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Câteva întrebări Avem un contract locker Easybox cu ...

Buna ziua
Câteva întrebări
Avem un contract locker Easyboxcu blocul.
Se achita chiria 100 euro lunar dar factura de curent care trebuie sa o achite separat nu o achita motivând că nu au primit factura de la asociație.Ce este de facut.Nu sa achitat 2 ani de zile.
O altă întrebare avem un bloc la care ultimul etaj este mansarda și nu știm dacă mansarda este in planul blocului.Cum se verifică schiță planul blocului.Cei de la mansarda vin cu pretenții că nu au presiune de apă și vreau reparații de tot felul și probabil sunt in garanție la dezvoltător că blocul are 8 ani.
Cheltuielile de reparație a mansardei cui ii aparțin a dezvoltatorului sau a asociației?!
Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:31, 28 Martie 2023
1. Sunt doua posibilitati:
- modificati contractul prin act aditional, cu o suma mai mare (discutati, masurati cantitate de e. elecrica);
- masurati cantitatea de e. electrica si refacturati cu suma care rezulta din factura asociatiei; aici as avea o obiectie, nu stiu daca aveti voie sa refacturati, asa ca ar trebui discutati cu furnizorul dvs. de energie electrica; lucrurile se complica, explicati acest lucru celor de la easybox; s-ar putea ca furnizorul sa-i oblige sa incheie ei contract de furnizare e. electrica... ; dicutati cu dansii, vedeti care "metoda" le convine.
2. Mansarda
- daca mansarda s-a construit in mod legal, discutati toate problemele si cu dezvoltatorul;
- in mod normal, asociatia a renuntat la terasa superioara in favoarea dezvoltatorului, care v-a acordat anumite facilitati...;
- ar trebui mers la OCPI sa verificati ceea ce intrebati mai sus; daca mansarda este prinsa la OCPI, as. prop. poate modifica cota-parte indiviza de proprietate, astfel incat sa poata efectua corect calculele de repartizare a cheltuielilor pe cota-parte indiviza de proprietate;
- daca presiunea apei nu este suficienta pentru a satisface nevoile proprietarilor de la mansarda, mergeti la furnizorul de apa potabila, discutati, vedeti ce solutii va ofera si dansii;
- ce reparatii mai trebuie efectuate la mansarda? ziceati ca au trecut 8 ani de la darea in functiune si s-ar putea ca mansarda sa fi iesit din garantie (verificati un contract de achizitie a unei locuinte la mansarda); verificati cam de ce lucrari mai este nevoie; prin asociatie se vor executa doar lucrari pe spatiile comune, inclusiv acoperisul:
Succes!
Contractul de garanție este de 10 ani.
Cu mansarda vreau sa repare si acoperișul nu doar cu apa.
Eu v-am raspuns cu ce m-am priceput...
Intruniti-va la nivelul blocului, discutati si vedeti cu ce propuneri mergeti la dezvoltator, daca ziceti ca blocul mai este in garantie. Ar fi cazul sa-i demonstarti dezvoltatorului, chiar acum dupa 8 ani, ce vicii ascunse ati gasit la mansarda, atat pe partea comuna, cat si pe parte de proprietate individuala. Poate luati legatura cu un constructor bun - de regula un inginer...
Dezvoltatorul poate sa va rezolve si cu apa, dar, asa cum am mentionat mai sus, trebuie mers la furnizor, poate sunt posibilitati de ridicare a presiunii. Daca mergeti impreuna cu un reprezentant al dezvoltatorului, sa stiti ca acestia - au mai multa "greutate" in argumente.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 28 Martie 2023
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare asociatie catre alte asociatii OneDj OneDj Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu un raspuns legat de urmatoarea speta: Locuiesc intr-un complex rezidential alcatuit din 8 blocuri, 8 asociatii de ... (vezi toată discuția)
Plata apa prin asociatie Dlaura21 Dlaura21 Bună ziua La noi în complex sunt 4 blocuri cu 4 asociații de proprietari. Dezvoltatorul a făcut un singur branșament la apa pe toate blocurile, deci ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa pentru debransati robert vicol robert vicol Am construit o mansarda cu acte în regulă , dar din lipsă de finanțe m-am oprit cu lucrarea la roșu, nu am instalația de apa , nu am instalație de ... (vezi toată discuția)