avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Doresc să o iau pe mama că coasigurat, ea nu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Doresc să o iau pe mama că coasigurat, ea nu înregistrează ...

Doresc să o iau pe mama că coasigurat,ea nu înregistrează niciun venit în momentul de față ,dar are pe numele ei un apartament,o garsoniera și o mașină și contabila zice că nu se poate sa o iau ca coasigurat pt că deține bunuri pe numele ei ,este adevărat că nu se poate?
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:08, 27 Martie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este adevărat, în cazul coasigurării la sănătate nu există asemenea condiții. Trebuie doar să nu realizeze venituri proprii.

Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea acestuia anumite documente pe care el să le depună la autorități, documente enumerate în Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:

- act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată;
- o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii
- o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.

www.avocatnet.ro/articol_504...

În ordinul CNAS menționat în articol (1549/2018), contabila va găsi la art. 11, alin. (1) lit. e) ce trebuie să depuneți ca să o luați pe mama în întreținere și astfel să devină coasigurată la sănătate:
e) pentru soţul, soţia şi părinţii aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate: act de identitate valabil la data solicitării, original şi copie, documente care să ateste relaţia de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată, declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii, precum şi o declaraţie pe propria răspundere a
persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreţinere persoana respectivă;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asiguratul este pensionar. unde se depun actele necesare pentru ... Popval Popval Asiguratul este pensionar. Unde se depun actele necesare pentru ca sotia sa devina coasigurat? (vezi toată discuția)
Coasigurat sănătate. bună ziua. dacă eu sunt în concediu ... MarilenaR MarilenaR Coasigurat sănătate. Bună ziua. Dacă eu sunt în concediu de creștere copil, pot sa îmi coasigur tatăl la sănătate? Si daca da, care sunt ... (vezi toată discuția)
Sănătate Cristina Bandrabur Cristina Bandrabur Bună seara. Dacă soțul este angajat si este asigurat sănătate și pe soție a luat-o ca coasigurat, la verificarea asigurat pe site-ul CNAS el figurează ... (vezi toată discuția)