avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara!Tatăl meu a decedat, mama mea este în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara!Tatăl meu a decedat, mama mea este în viata și ...

Bună seara!Tatăl meu a decedat ,mama mea este în viata și împreună au un apartament .Menționez ca sunt singura la părinți și sunt căsătorită dar nu am copii.As vrea sa știu dacă trebuie sa fac succesiunea și cât procent dețin eu din apartament și încă ceva as vrea sa întreb.....dacă mama mea când va deceda soțul meu are dreptul la apartamentul părinților mei?Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:00, 29 Martie 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soțul dvs nu va avea nici un drept la bunurile mostenite, deoarece sunt bunuri proprii, nu comune.
Ultima modificare: Luni, 27 Martie 2023
Dapix, utilizator
Mulțumesc!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar fi bine să faceți succesiunea după tata. Dacă o amânați, după moartea mamei va trebui să dezbateți la notar două succesiuni.
Știți cumva cât am procent din partea tatălui meu fiind singura la părinți?Mulțumesc frumos și pentru celelalte răspunsuri!
Pe cota parte a tatălui aveți dumneavoatră 75% iar mama 25%.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama pe 2 mase succesorale sorisso2005 sorisso2005 Buna ziua, Am cateva intrebari legate de succesiune. Mama a decedat in 2007 iar succesiunea dupa mama am facut-o acum in 2012. Succesiunea a fost ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptul la masa succesorala? gioarsa gioarsa Buna ziua, Incerc sa aflu daca legal sunt singurul indreptatit sa am pretentii legale la bunurile ramase in in urma bunicii mele. Este vorba de bunica ... (vezi toată discuția)
Succesiune unul din parinti livia234 livia234 Buna ziua! Am o problema legata de succesiunea unuia din parinti! Totul a inceput acum 6 ani dupa moartea tatalui meu cand mama impreuna cu surorile mele au ... (vezi toată discuția)