avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum delibereaza instanta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum delibereaza instanta ?

Buna ziua,

Sunt intr-un proces de partaj (eu fiind paratul) si as avea o intrebare: cand delibereaza instanta (mai bine zis cand judeca efectiv cazurile) ?
Va intreb pentru ca desi m-am prezentat de 3 ori pana acum, de fiecare data au durat maxim 10 minute infatisarile...si nici la alte cazuri nu am vazut o judecata asa cum se vede in filme (cu citarea si interogarea partilor implicate, intrebari, etc.).
Ma gandesc eu ca daca va dura cate 5-10 minute de fiecare data...acest proces de partaj nu se va termina nici in 20 ani...
Cumva instanta analizeaza dosarele in timpul scurs intre termene ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:50, 25 Ianuarie 2010
buna ziua!
pai asteptati sa ajungeti la IAP=incheierea de admitere in principiu care leaga instanta.
pana acum poate ati apropus probele, ati administrat ceva probatorii etc...
Nicidecum, pana acum instanta nu a cerut decat sa se specifice procentele pe care le vrea fiecare.
La termenul de azi cand am propus primirea probelor judecatoarea a spus ca se pot primi probele (dovezile) numai dupa achitarea taxei de timbru (3 % din valoarea bunurilor partajabile).
Cand se ajunge la incheierea de admitere in principiu si in ce consta ?
La cele 3 infatisari va spun sincer ca nu am vazut nico dezbatere...adica sa se intrebe partile, martorii, etc.

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
kyky_micky, utilizator
pai deocamdata nu ati achitat taxa de timbru.
si daca nu se achita se anuleaza cererea ca netimbrata.
se va ajunge dupa ce veti administra probatorii.
Banuiesc ca nu ati avut/aveti aparator in cauza pentru ca acesta v-ar fi lamurit cu privire la modul in care au decurs "infatisarile"/"termenele" in procesul dvs. si ce s-a intamplat la fiecare termen.
Instantele analizeaza intotdeauna cauzele "in timpul scurs intre termene", astfel ca de obicei, acestea stiu ce si cum trebuie sa conduca sedinta de judecata, cunoscand bine continutul dosarelor (al fiecarui dosar in parte).
Probabil ca la dvs. nu s-a ajuns inca la termenul de incuviintare/administrare de probe si nu ati apucat sa asistati la dosare in stare de judecata, tocmai datorita faptului ca au fost amanari, fara discutii, acestea durand de obicei 5-10 min.
Si nu ati avut nici cum sa asistati la dosare aflate in stare de judecata, tocmai datorita faptului ca paraseati/ati parasit sala de judecata in timpul amanarilor.
Este greu de estimat cat va dura procesul dvs. dar cu siguranta va dura 2 ani daca se vor declara si cai de atac (vedeti...incepe tot cu cifra 2...:) )
Nu stiu la ce fel de judecata va asteptati, insa ca in filmele "americane probabil", nu o sa vedeti...divortul tot astfel a decurs?
Divortul s-a incheiat rapid.
Taxa de timbru a platit reclamantul (el cere 80 %...) dar a timbrat insuficient, motiv pentru care judecatorul nu a admis sa depun probele.
Aparator am dar si aparatorul mi-a spus ca nu are cum sa urgenteze nimic, ca nu depinde de el, etc.
Daca ii va anula cererea ca netimbrata ce se va intampla ? Instanta ii va inapoia banii si va trebui sa achit eu taxa de timbru ?

Care sunt caile de atac ?
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
kyky_micky, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am avut un proces de divort, iar eu am depus apel. ... Anonim2456 Anonim2456 Bună ziua! Am avut un proces de divort, iar eu am depus apel. zilele trecute a avut loc apelul, iar acum cand m-am uitat pe just.ro am vazut ca scrie: Tip ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care ... carmen2011 carmen2011 Buna ziua Cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care paratul nu este de acord cu divortul, un minor de aproape 14 ani, si partaj ..un apartament pe ... (vezi toată discuția)