avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum delibereaza instanta ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum delibereaza instanta ?

Buna ziua,

Sunt intr-un proces de partaj (eu fiind paratul) si as avea o intrebare: cand delibereaza instanta (mai bine zis cand judeca efectiv cazurile) ?
Va intreb pentru ca desi m-am prezentat de 3 ori pana acum, de fiecare data au durat maxim 10 minute infatisarile...si nici la alte cazuri nu am vazut o judecata asa cum se vede in filme (cu citarea si interogarea partilor implicate, intrebari, etc.).
Ma gandesc eu ca daca va dura cate 5-10 minute de fiecare data...acest proces de partaj nu se va termina nici in 20 ani...
Cumva instanta analizeaza dosarele in timpul scurs intre termene ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 16:50, 25 Ianuarie 2010
daca dvs aveti cerere reconventionala, atunci se va judeca aceasta.
daca nu, cererea se anuleaza.
Daca o anuleaza ca netimbrata insemna ca nu ati platit taxa deci nu inteleg ce sa inapoieze.Da, cel ce cere trebuie sa si timbreze, iar in partaj taxa este de 3% din valoarea masei partajabile...Dar toate astea trebuiau sa va fi fost explicate de avocatul dvs....e datoria lui...oricum din ce spuneti sunteti intr-o mare confuzie, asa ca pana la cai de atac ar fi bine sa va lamuriti inainte consultand , eventual un alt avocat.Procesele nu se deruleaza stas, predefinit, ci in functie de cazul in speta, ca la sah...nu poti stii mutarile dinainte.De aceeea exista avocati.
...si daca eu am cerut ca bunurile comune (din perioada casatoriei) sa se imparta 50 % - 50 % cine va plati totusi taxa de timbru ?...sau nu se va mai plati ?
Plata taxei de timbru este o obligatie a reclamantului , conform legii, prin urmare nu are legetura cu fondul cererii.Daca la primul termen( desi inteleg ca a trecut) va intelegeti si veniti cu trenzactie in fata instantei, v-o puteti recupera.daca nu, v-o recuperati daca vi se admite cererea de la parat.Dupa cum am spus, nu cunosc cazul ca sa ma pot pronunta mai detaliat, dar in general , deoarece la pataje dupa divort instanta nu a corda decat rar castig de cauza unuia sau altuia in mod absolut, taxele de timbru , ca si celelate cheltuieli nu se admit in totalitate.
In orice caz, tebuie sa platiti dela introducerea cererii..ati avut o instanta binevoitoere de v-a lasat 3 termene cu taxa neplatita...am vazut cazuri in care s-a anulat de la primul termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce înseamnã anularea cererii de chemare în judecatã ca netimbratã? TANASENASTASA TANASENASTASA buna seara.am avut un termen la un proces si ca solutie e-anulat-.ce inseamna mai exact?pt ca scrie ca,,admite exceptia netimbrarii,anuleaza cererea ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am avut un proces de divort, iar eu am depus apel. ... Anonim2456 Anonim2456 Bună ziua! Am avut un proces de divort, iar eu am depus apel. zilele trecute a avut loc apelul, iar acum cand m-am uitat pe just.ro am vazut ca scrie: Tip ... (vezi toată discuția)
Buna ziua cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care ... carmen2011 carmen2011 Buna ziua Cam cat dureaza un proces de divort in cazul in care paratul nu este de acord cu divortul, un minor de aproape 14 ani, si partaj ..un apartament pe ... (vezi toată discuția)