avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Referitor sistemul OSS si facturarea din Marketplace
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Referitor sistemul OSS si facturarea din Marketplace



O societate vinde in Ungaria prin intermediul unei platforme online. Vanzarea se face atat catre persoane fizice, cat si juridice. In momentul de fata s-a depasit plafonul de 10.000 eur.
Daca societatea se inregistreaza in sistemul OSS, vanzarea catre persoane fizice se va face cu TVA Ungaria 27%, iar vanzarea catre persoane juridice identificate in VIES se va face cu taxare inversa cu cota TVA 19%
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
lizcri, utilizator
Cel mai recent răspuns: lizcri , utilizator 16:36, 29 Martie 2023
vanzarea catre pers juridice din UE se va face fara TVA ( cf at 294 alin 2) scutit de tva. ( pt cele identificate in VIES)
Multumesc de raspuns!
In aceste conditii, ma inregistrez in OSS, pentru livrarea catre persoane fizice si aplic TVA 27% pentru aceste facturi?. Apoi, intocmesc declaratia lunara 398 si achit TVA conform celor declarate?
Aceste operatiuni se mai declara in D300 sau D390?
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o societate comerciala platitoare de tva lunar, vinde ... unior tepid unior tepid Buna ziua, O societate comerciala platitoare de tva lunar, vinde marfa prin platforma Emag pt clientii care sunt inregistrati in Emag Ungaria HUF, se vinde ... (vezi toată discuția)
Regim tva - factura din ue pentru bilet de avion dobrea.katalina dobrea.katalina O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE ... (vezi toată discuția)
Obligatii declarative diana29 diana29 O persoana juridica neplatitoare de tva face comert prin platforma emag si vinde produse si catre persoane fizice din bulgaria si ungaria.Ce obligatii ... (vezi toată discuția)