avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... IMPORTANT!!!!Cât durează legal racordarea la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

IMPORTANT!!!!Cât durează legal racordarea la rețeaua de electricitate ...

Buna ziua!Am depus cerere de racordare la rețeaua de electricitate in luna Mai a anului trecut.Ni s-a spus că suntem clienți non-casnici, pentru că nu avem locuință pe respectivul teren unde intenționăm în viitor să construim o locuință.Din acest motiv am platit toate cheltuielile cu mențiunea că nu o sa nu se ramburseze nimic..De atunci lucrurile se tărăgănează,deși am platit anticipat tot..Nici până azi nu avem electricitate.Varr este termenul legal în care Electrica are obligația să finalizeze lucrările?Ni s-a spus inițial că 90 de zile de la depunerea cererii,apoi că 90 de zile de la plătirea ultimelor sume,iar acum nu s-au spus că 90 de zile de la recepția nu știu cărei lucrări de branșare..Nu mai înțelegem nimic!Sunt oameni care au fost efectiv branșați și după 1 an jumate,doi, sau chiar 3 ani! Exista vreo cale să urgentam lucrurile?Putem cere despăgubiri pentru întârzieri?Cui trebuie sa ne adresam,ptt.ca Electrica,doar ne amână iar și iar finalizarea lucrărilor? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: undral , utilizator 07:05, 30 Martie 2023
Daca aveti cont pe e-distributie ..puteti sa vedeti care este stadiul lucrarii. Si daca e de ceva timp in stadiu ala..vorbiti cu firma care va facut bransamentul sa intrebe ce si cum si de ce ...Eu am ajuns sa sun zilnic si zilnic sa fac reclamatii ..evident ca degeaba.
Exista discrepante majore intre perioadele de racordare la infrastructura electrica din diferite regiuni ale Romaniei, in functie de furnizorul care opereaza in zona
Sunt diferite impedimente care genereaza finalizarea racoradrii ex distanta locatiei de infrastructura,.
Putem cere despăgubiri pentru întârzieri?

Detineti asumat contractual termen finalizare racordare la reteaua electrica?
Puteti notifica oficial furnizorul de energie sa urgenteze lucrarile
La depunerea dosarului de catre firma care a exectat bransamentul a lipsit pretul estimat de catre e-distributie. Dupa 3 luni am aflat motivul si s-a depus si acea hartie. Vorbesc de Ilfov ...aici e stat in stat si dureaza foarte mult. Total ...ATR in noiembrie 2021 si curent in martie 2023. Reclamatie la ANRE in 2023, sunat zilnic dar degeaba. Firma care a facut bransamentul primea raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salut, am următoarea situație. in vederea obținerii autorizației ... Hn1990 Hn1990 Salut, Am următoarea situație. In vederea obținerii autorizației de construire am obținut de la e-distributie muntenia aviz amplasament favorabil. Mai ... (vezi toată discuția)
As vrea sa știu în cât timp de la acordarea avizului de racordare ... Lungu Pricop Lungu Pricop As vrea sa știu în cât timp de la acordarea avizului de racordare la reteaua electrica,DELGRID este obligat sa mi faca bransamentul? (vezi toată discuția)
Aprobare bransament teava gaz comanmari comanmari Buna seara, Ma puteti lamuri si pe mine ce trebuie sa fac in conditiile in care unul din vecini cu care nu se poate discuta omeneste nu vrea sa-mi dea acordul ... (vezi toată discuția)