avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Drept de a redobandi permisul anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Drept de a redobandi permisul anulat

Buna ziua,
Am primit urmatoarea sentinta in urma conducerii sub influenta: 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
În baza art. 91 C.pen., suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 92 C.pen., de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
Am facut si apel, care a fost respins, asadar sentinta a ramas definitiva.
Ma puteti ajuta va rog sa inteleg cand am dreptul de a da de permis din nou? O pot face dupa un an de zile sau trebuie sa astept toata perioada de 2 ani de supraveghere pentru a da din nou?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alex A , utilizator 12:02, 31 Martie 2023
Art. 116
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
multumesc pentru raspuns, asta am tot gasit si eu in articole legislative, insa nelamurirea mea ramane: pot da de permis dupa un an sau dupa cei 2 ani de supraveghere?
avocata mea, care si-a schimbat comportamentul 180 de grade dupa ce a primit banii si nu e cea mai comunicativa persoana, mi-a spus ca ma pot duce la politie dupa un an, dar nu vor accepta sa dau examenul intrucat nu sunt reabilitat, de aceea si intrebarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea ... Myon65 Myon65 Bună ziua. Am primit o condamnare de un an închisoare pt. săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor ... (vezi toată discuția)
Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)