avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este valabilitatea a unei procuri, in viziunea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este valabilitatea a unei procuri, in viziunea Postei Romane?

Buna ziua,
Care este valabilitatea a unei procuri, luata in considerare de Posta Romana? Care sunt documentele justificatoare?


dariadraga a scris:

Prezumtia de nevinovatie e aplicata pe dos : orice urmas al unui pensionar este un prezumtiv infractor , care planuieste sa incaseze pensia unei rude decedate .
Nu era simplu daca evidenta populatiei colabora cu casa de pensii si la emiterea certificatului de deces se trimit datele casei de pensii ptr sistarea platii ?
Orice functionar de la Posta Româna este automat medic legist care poate confirma ca doamna sau domnul
X-ulescu e vie sau a decedat . Ce il califica !

raluk0207 a scris:

Din precauție, probabil.
În cazul unei procuri reînnoite la fiecare an jumate au certitudinea si vor sa verifice ca mandatul mai trăiește.
Sunt persoane care au ridicat pensia celui reprezentat, timp de luni, după ce pensionarul a murit.





Da, este un posibil infractor.
Uitati-va pe forum. Sunt o groaza de useri care se plâng ca un anumit frate (împuternicit pe contul părintelui decedat), imediat dupa deces a scos toți banii din contul defunctului, nu i-a împărțit cu frații și nu i-a adus la masa succesorala, în condițiile în care avea obligația sa anunțe banca ca titularul a murit și în condițiile în care orice împuternicire încetează la deces.
Nu era mai simplu. Pentru ca certificatele de deces se eliberează de starea civila.
Pana e trimis fiecare certificat de deces, al fiecarei persoane din tara asta, de la starea civila la evidenta populatiei și de la evidenta populatiei la casa de pensii si de la casa de pensii, la posta, realizați cât este de stupida ideea și câți angajați ar trebui sa muncească sa scaneze și sa trimită documente zilnic? Când toate aceste probleme s-ar putea rezolva simplu, dacă oamenii ar fi cinstiți și de buna credință.
Nu trebuie sa fii medic legist ca să îți dai seama ca X e mort. Nu e greu sa citești un certificat de deces. Asta dacă îți este prezentat...
Iar medicul legis stabilește cauza decesului.
Îl califica responsabilitatea de a verifica documentele cu care lucrează.
Mie una nu mi-ar conveni ca banii mei sa ajungă luni de zile, la vreun împuternicit care a stat ca porcu- n păpușoi și nu a anunțat decesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie retur (titular lipsa de la domiciliu) cca. 22 luni, cum intru in posesia pensiei restante mototolea stanel mototolea stanel Buna ziua! Ma numesc Rucareanu Roman, nascut la data de 21.02.1953, pensionat in februarie 2017 la C.J.P. Dambovita, domiciliat in sat Satu Nou, com. Corbii ... (vezi toată discuția)
Pensie in cont cec - sistare datorita neridicarii cupoanelor ionelushh ionelushh Buna seara. Mamma mea a esit la pensie de 3 ani Dar de vreo doi ani ,si-a deschis un cont la CEC. pentru a primi banii din pensie mai siplu,fara prea multe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu ... andapaun andapaun Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu au fost luate de la poștă ultimele trei cupoane mov? Sau poate fi sistată abia după mai multe ... (vezi toată discuția)