avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua ! TESTAMENTUL Sora Bunicii mele mi-a lăsat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua ! TESTAMENTUL Sora Bunicii mele mi-a lăsat mie și ...

TESTAMENT
Sora Bunicii mele mi-a lăsat mie și mamei mele Testament zicând că după moartea ei va reveni nouă totul .
Întrebarea mea este: Dacă sunt mai mulți nepoți , au drepturi și ei la parte ? Precizez că decedata nu a avut copii cu soțul dânsei care a murit de tânăr
Dacă suntem mai mulți nepoți din partea răposatului soț și al ei au și alții drepturi ?
Deoarece nu este făcut nici un Contract de Casă, nimic. Nu este nici un alt act decât acela !
Ce este de făcut în acest caz ?
Ultima modificare: Luni, 3 Aprilie 2023
Ella.T, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ella.T , utilizator 20:26, 2 Mai 2023
Dacă atunci când s-a făcut Testamentul, și nu am dat nici o semnătură, adică nu m-am prezentat fizic. Este valabil, sau ma poate da în judecată ceilalți nepoți din partea soțului decedatei? (Și dânsul a murit )
Nu aveați ce sa semnați când s-a făcut testamentul și nu aveați de ce sa fiți nici măcar prezenta.
Testamentul este un act unilateral, prin care o persoana dispune ce sa întâmpla cu bunurile sale după deces.
Testamentul nu este act de proprietate.
Trebuie sa dezbateti succesiunea după mătușa, iar la dezbaterea moștenirii, trebuie sa prezentați notarului actele de proprietate pe care le avea mătușa pentru bunurile pe care vi le-a lăsat.
Le vreți? Va interesați care sunt și procurați originalele sau duplicatele.
O luați de la Adam și Eva: cum a dobândit mătușa casa și terenul?
Nepoții nu au nicio treaba. Nu sunt moștenitori rezervatari.
Casa a fost lăsată de către părinții soțului, și nu sunt nici un fel de acte, decât ce s-a plătit impozit și utilitățile
Iar ea, a lăsat mai departe Testament cum că îmi revine mie fără acte, la fel
Casa a fost a părinților Soțului, care pe terenul lor, el a făcut Casă în continuare și au stat ei în ea până au murit ambele familii .
Atâta știu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot afla daca o ruda a fost inclusa in testament si daca are si certificat de mostenitor? vlad19722 vlad19722 Buna ziua! O matusa care a decedat a avut 5 hectare teren arabil ale dansei.Matusa nu a avut copii.Suntem mai multi mostenitori care avem dreptul la acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune testamentara mariaalbu mariaalbu Matusa a lasat un testament pe numele nepotului si fratelui ei.Unchiul,sotul ei a intocmit testamentul numai pe numele cumnatului(fratele sotiei),prin care ... (vezi toată discuția)
Succesiune prin testament mihaela_hody mihaela_hody Matusa mea mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile ce se vor afla dupa decesul ei .In acel moment avea un apartament dupa divortul de ... (vezi toată discuția)