TESTAMENT
Sora Bunicii mele mi-a lăsat mie și mamei mele Testament zicând că după moartea ei va reveni nouă totul .
Întrebarea mea este: Dacă sunt mai mulți nepoți , au drepturi și ei la parte ? Precizez că decedata nu a avut copii cu soțul dânsei care a murit de tânăr
Dacă suntem mai mulți nepoți din partea răposatului soț și al ei au și alții drepturi ?
Deoarece nu este făcut nici un Contract de Casă, nimic. Nu este nici un alt act decât acela !
Ce este de făcut în acest caz ?
Dacă atunci când s-a făcut Testamentul, și nu am dat nici o semnătură, adică nu m-am prezentat fizic. Este valabil, sau ma poate da în judecată ceilalți nepoți din partea soțului decedatei? (Și dânsul a murit )
Nu aveați ce sa semnați când s-a făcut testamentul și nu aveați de ce sa fiți nici măcar prezenta.
Testamentul este un act unilateral, prin care o persoana dispune ce sa întâmpla cu bunurile sale după deces.
Testamentul nu este act de proprietate.
Trebuie sa dezbateti succesiunea după mătușa, iar la dezbaterea moștenirii, trebuie sa prezentați notarului actele de proprietate pe care le avea mătușa pentru bunurile pe care vi le-a lăsat.
Le vreți? Va interesați care sunt și procurați originalele sau duplicatele.
O luați de la Adam și Eva: cum a dobândit mătușa casa și terenul?
Nepoții nu au nicio treaba. Nu sunt moștenitori rezervatari.
Casa a fost lăsată de către părinții soțului, și nu sunt nici un fel de acte, decât ce s-a plătit impozit și utilitățile
Iar ea, a lăsat mai departe Testament cum că îmi revine mie fără acte, la fel