Sunt angajat la o companie si lucrez remote pe CIM. Daca ma angajez in alta parte tot pe CIM si remote (si nu-mi dau demisia de la primul angajator), poate afla primul angajator ca mai am un job?
floricernat
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Obligatia de a opta pentru functia de baza DOAR la un singur angajator (optiunea de a-l alege va apartine) are relevanta dpdv al deducerilor personale. Deducerea de baza se acorda doar la angajatorul unde este declarata functia de baza si intra in baza de calcul a impozitului pe salariu, care va fi mai mic. Daca fiecare angajor la care lucrati va cacula impozit considerand ca acolo detineti functia de baza deja vorbim de evaziune fiscala, deoarece, pentru acelasi angajat, se vor plati catre stat 2 impozite pe salarii diminuate, in conditiile in care legea permite ca doar un singur impozit pe salarii sa fie diminuat, respectiv cel de la functia de baza.
Mulțumesc pentru raspunsuri, dar deducerea personala se acorda doar pentru cei ce au salariul brut lunar pana in 3600 lei, iar eu il am muult mai mare de atat. Deci iarăși nu fac nici o evaziune fiscala, deci ANAF-ul nu ar trebui sa se sesizeze.
Nu este vorba despre nicio evaziune fiscala in sarcina angajatului . Potrivit legii si a celor postate, nici nu este subiect al infractiunii de evaziune fiscala.
Deducere
costicul
O persoana cu doua contracte de munca, jumatate de norma,societati diferite,beneficiaza de deducere personala in ambele parti? (vezi toată discuția)
Cumul de functii
Andreutza1
Buna ziua! Sunt cadru didactic intr-o Universitate si ocup de asemenea o alta functie intr-o
institutie bugetara. Contractele de munca sunt obtinute prin ... (vezi toată discuția)