avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reintoarcere din CIC 2ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reintoarcere din CIC 2ani

Buna seara!
Inainte de a intra in cic societatea la care lucrez urma sa-mi desfiinteze postul datorita reorganizarii activitatii . Mi-a fost aprobata intrarea in cic ,iar colegii ramasi in situatia mea au plecat cu acordul partilor nu disponibilizati. Acum ca ma intorc am asigurat postul pe 6 luni sau nu :( . Mentionez ca de situatie economica grea sau faliment nu se pune problema .
Multumesc mult pentru raspuns!:)
Cel mai recent răspuns: xan , utilizator 23:14, 11 Februarie 2010
Pentru a beneficia de indemnizatie somaj mai trebuie sa aiba stagiu de cotizare in sistemul asigurarilor somaj timp de 12 luni in ultimile 24.
Am revenit cu noutati#-o.
In 07.02 ,prima zi de munca, am primit decizie de concediere ( concediere motivata de desfiintarea locului de munca ca urmare a procesului de reorganizare a sc.) in care se specifica termenul de preaviz de 30 zile calendaristice de la data comunicarii ei.
Decizia de concediere poate fi contestata tot in termen de 30 zile calendaristice.
Ordinea emiterii mai conteaza? Asteptam preaviz si abia apoi decizia.
In conditiile enuntate un concediul medical intrerupe preavizul?
1. Decizia de concediere se contesta in termen de 30 de zile de la data comunicarii la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliul.
2. Legea nu prevede comunicarea preavizului ... insa in practica mai intai se emite instiintarea de intrare in preaviz si apoi la terminarea preavizului angajatorul va emite decizia de concediere.
3. Concediul medical suspenda preavizul ... preavizul prelungindu-se cu durata concediului medical.
multumesc!
In cartea de munca cu ce data se trece decizia de concediere daca a fost emisa in 07.02. ?
Daca eu intru in concediu medical suspendand preavizul ....prelungindul astfel cu durata concediului medical ce se intampla cu decizia emisa? Ramane valabila pana la terminarea zilelor de preaviz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu de crestere a copilului? molly27 molly27 Buna, Firma se afla intr-o situatie,in care este nevoit sa reduca personalul,deja a trimis cateva angajati in somaj,cu art.65(1) din C.M. Este posibil ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu crestere copil bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca la revenirea din concediul de crestere copil/2 ani, in cazul in care firma si-a restrans activitatea, pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla dupa concediul de crestere copil de 2 ani raluka_pl raluka_pl Situatia mea concreta: am ales concediul pentru cresterea copilului pe perioada de 2 ani, inainte de nasterea copilului eram angajata cu ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)