avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna SRL 2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna SRL 2010

Pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate, în interesul serviciului, care este suma ce se poate deconta zilnic si unde este reglementat acest lucru, in cazul unei societati comerciale?
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 12:16, 26 Ianuarie 2010
din cate am citit .. 13 Lei

Indemnizaţia de delegare şi de detaşare (Hotărâre nr. 1860 din 21/12/2006)

Art. 9. - Persoana aflată în delegare sau detaşare într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care îşi are locul permanent de muncă primeşte o indemnizaţie zilnică de delegare sau de detaşare de 13 lei, indiferent de funcţia pe care o îndeplineşte şi de autoritatea sau instituţia publică în care îşi desfăşoară activitatea."
Mai jos aveti linku unde puteti citi legea :
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns, dar acolo din cate inteleg eu, nu se face referire la societati comerciale.
Art. 45 din Contractul Colectiv de munca unic la nivel national 2007 - 2010 prevede ca :
Salariatii unitatilor trimisi in delegatie in tara sau in strainatate, vor beneficia de urmatoarele drepturi:
a) decontarea cheltuielilor de transport, asigurare si a costului cazarii, potrivit conditiilor stabilite prin contractele colective de munca la celelalte niveluri;
b) diurna de deplasare al carei cuantum se stabileste prin negociere la nivel de ramura, grupuri de unitati sau unitate; nivelul minim al diurnei este cel stabilit prin actele normative ce se aplica la institutiile publice.
Nivelul deductibil fiscal al diurnei este de 2,5 ori nivelul stabilit pentru institutiile publice, adica 13 lei*2.5=32.50 lei. Partea care depaseste acest nivel devine cheltuiala nedeductibila fiscal (dar nu "ilegala"). :)
Ca sa pot deconta diurna de 13 x 2,5 = 32,50 ron, salariatul neprimind avans spre decontare, sunt necesare acte justificative atasate ordinului de deplasare, la intoarcerea din delegatie?

Alte discuții în legătură

Diurna pentru deplasari interne ruxandram ruxandram Buna ziua, Angajatorul meu urmeaza sa ma trimta la o deplasare interna timp de 2 zile, fara cazare(noatea revin in orsaul de domiciliu si plec din nou a doua ... (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna adinaadina adinaadina Puteti sa-mi spuneti, va rog, da ca se acorda diurna in cazul unei delegatii in cazul in care ai cazarea si masa asigurata? transportul sa facut cu ... (vezi toată discuția)