E un privilegiu sa beneficiezi de subventii si nu un drept al omului. Prin urmare, cred nu este nerezonabil sa fie necesar un efort in schimbul acestui dar primit din partea celorlalti, a ta, a mea si a altor contribuabili. As dori si eu sa beneficiez de o subventie pentru activitatea mea si bucuros completez 100 de formulare. O subventie conditionata numai de faptul ca activez in domeniul respectiv, fara alta forma de selectie sau concurs. Bucuros dau si cu sapa sau plivesc curtea, daca asa trebuie (un efort simetric fata de agricultor, daca se considera ca eu utilizez calculatorul drept un instrument al muncii, asa cum este sapa la el). Va rog, se poate? Daca nu erau subventii deloc, cred ca era si mai rau pentru agricultori.
Cred ca cel mai bine intelege la acest moment SOMERUL care este inspaimantat de ziua de maine. :stunned:
Va rog frumos are cineva informatii despre cum se aplica in ROMANIA
Rezoluţa legislativă a Parlamentului European din 15 decembrie 2009 referitoare la propunerea de decizie a Parlamentului European şi a Consiliului de instituire a unui instrument european de microfinanţare pentru ocuparea forţei de muncă
sau carei institutii trebuie sa ma adresez pentru a obtine informatii despre acest gen de fonduri europene?
Cei 2 centi ai mei (my 2 cents), cum zice italianul:
E vorba de micro-finantare. Adica bani putini. Zic eu ca la nivelul acesta de investitii mai greu de identificat este domeniul de activitate acela care sa aduca profit si inca si mai greu este de gasit iluzoriul client care sa si plateasca bunurile si/sau serviciile oferite.
Am mai sfatuit pe cineva in alt topic: oare nu se poate porni afacerea cu resursele detinute in prezent? Poate ca nu va merge; pierderea de timp ar fi mai mica. Daca merge, oricand se pot gasi solutii de finantare (adevarate, as adauga, nu putinul acesta care se ofera somerilor).
Am intalnit de multe ori in randul celor care se gandesc la un start-up acest mod de a pune problema: "daca as avea bani...". Consider ca reprezinta numai un sfert din problema. Problema arzatoare ar trebui sa fie: "daca as avea cerere = clienti...". Banii se mai gasesc, cererea e ceva mult mai greu de generat si intretinut. Cerere solvabila, adica unii care mai si cumpara, nu doar intreaba cat costa.
Obtinerea de finantare nu trebuie sa devina un scop in sine. Adevaratul scop este dezvoltarea afacerii.
Oamenii obisnuiti care incearca sa-si gaseasca un loc de munca, adica cei care nu au depasit stadiul de angajat, trebuie sa invete sa gandeasca asa cum ne sfatuiti ...." Problema arzatoare ar trebui sa fie: "daca as avea cerere = clienti..."
Asta in cazul in care au intentia de a trece de cealalta parte a baricadei.
Va multumesc din suflet pentru sfat.
Voi incerca pentru moment sa caut solutii pentru " problema arzatoare " desi ma bazam si pe o afirmatie gasita intrun articol media si anume
“Beneficiarii vor primi si cursuri de formare si consiliere pentru dezvoltarea unor afaceri durabile. Sper ca fondul initial va ajunge pana la 500 de milioane de euro, provenind din surse publice sau private” apreciaza deputata Kinga Göncz.
Eu am inteles de aici ca cei interesati pot primi sprijin in situatia in care nu au propria lor idee de afaceri.
Stiati ca?
Seffer Laurentiu
Stiati ca in anul 2010 fermierul care va depune cerere de sprijin pentru suprafetele cultivate trebuie sa cunoasca foarte bine utilizarea calculatorului pentru ... (vezi toată discuția)