avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu niște sfaturi, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu niște sfaturi, va rog! ...

Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu niște sfaturi, va rog! Am vândut mașina în septembrie iar în octombrie am primit amenda pe tru lipsa rovineta de la noul proprietar (a înscris mașina abia în decembrie). L-am dat în judecata, de fapt asa credeam eu, dar de fapt am
dat în judecata CNAIR. Acum am primit citatie pt proces.. Am șanse sa câștig dacă am radierea și contractul de vânzare ce atesta ca mașina era deja vândută în acea perioada sau sa ma pregătesc cu un avocat? Eu voiam sa dau în judecata noul proprietar.. Este prima data când se întâmplă și asa am fost îndrumat de câte poliție ca doar prin instanta se poate anula. Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
haralambie85, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 11:07, 21 Aprilie 2023
Pentru anularea procesului verbal de contravenție va judecați cu CNAIR instituția care a aplicat amenda,cu fostul proprietar e alta poveste..
Invocati in fata instantei decizia nr. 4 a ICCJ, din 2018:

"În numele legii
D E C I D E:
Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi, în consecinţă, stabileşte că, în interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 8 alin. (1), raportat la art. 7 şi art. 1 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prinLegea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare:
în cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului, fostul proprietar pierde calitatea de utilizator şi de subiect activ al contravenţiei constând în fapta de a circula fără rovinietă valabilă;
– dovada transmiterii dreptului de proprietate se face potrivit dreptului comun.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă."

Trebuie sa depuneti la dosarul cauzei copii in dublu exemplar dupa actul de vinzare cumparare, care probeaza ca nu dvs. sunteti culpabil.
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am un proces în legătură cu o amendă pt rovinieta ... BogdanMarius23 BogdanMarius23 Buna ziua, am un proces în legătură cu o amendă pt rovinieta a unui autovehicul vândut! Am depus contestație în termen cu acte doveditoare că la ... (vezi toată discuția)
Lipsa fiscal pt masina dumitrucera dumitrucera In urma cu cativa ani am vandut o masina pe care noul proprietar nu a inmatriculat-o.Intrucat nu-si plateste rovinieta mi-au venit mai multe amenzi, insa pe ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta pentru masina vanduta georgeionica georgeionica daca am vandut masina si e radiata doar fiscal iar la 4 luni de la incheierea contractului noul proprietar a luat amenda pentru rovinieta trebuie sa o platesc ... (vezi toată discuția)