avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Bună seara. Rog sprijin în următoarea situație. ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Bună seara. Rog sprijin în următoarea situație. În urma ...

Bună seara. Rog sprijin în următoarea situație. În urma unui concurs, secretara instituției a devenit functionar public. Mi s a comunicat sa I întocmesc fisa de post cu atribuții din serviciul unde este încadrată și cu atribuții de secretariat, deoarece va lucra în continuare la secretariat și nu în serviciul unde a ocupat postul. E legal ? Deci, practic, se cere completarea cu atribuții de secretariat a fisei de post pentru postul ocupat prin concurs, cea care trebuia înmânata împreună cu actul administrativ. Mulțumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2023
Anda C Pams, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:54, 27 Aprilie 2023
Ce functie va ocupa?
Inspector principal
In general, scopul si atributiile fiecarui tip de functie ocupata sunt stabilite si determinate in concret in fisa postului.

Fisa postului trebuie sa reflecte scopul postului, obiectivele stabilite in baza atributiilor aferente postului si cerintele functiei publice, prin raportare la nivelul functiei publice detinute, dar si responsabilitatile functiei, modul de raportare, limitele de competente.

Fișa postului aferentă unei funcții publice definește și delimitează, în principal, următoarele elemente:
a) contribuția la realizarea scopurilor, funcțiilor, atribuțiilor și obiectivelor instituției;
b) conținutul și rezultatele preconizate ale muncii care va fi prestată;
c) limitele de autoritate aferente exercitării funcției publice;
d) cerințele și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană pentru a ocupa postul respectiv.

Atributiile se stabilesc pe baza activităților care presupun exercitarea prerogativelor de putere publică, în concordanță cu specificul funcției publice corespunzătoare postului.

Angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aceleeasi atributii gigel65 gigel65 Doua meserii aflate in categorii diferite in clasificarea ocupatiilor si in diferite anexe din legea 330 a salarizarii bugetarilor pot sa aiba fise de post ... (vezi toată discuția)
Fise post functionari publici ecaliopi ecaliopi V-as ruga, daca se poate, sa postati modele de fise post pentru functionari publici ( pentru functii publice de conducere, de executie, generale, specifice, ... (vezi toată discuția)
Fisa postului aidu aidu Am dat in judecata angajatorul pt drepturi banesti neachitate. Angajatorul mi-a interzis accesul la mijloacele de munca... Prin aceasta interdictie nu se pot ... (vezi toată discuția)