avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat pe nedrept!
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat pe nedrept!

Buna ziua,
In data de 8 aprilie am fost oprit in trafic si am fost supus unui etilotest. Mi-a iesit o alcoolemie de 0,300 desi nu am consumat alcool. I-am propus politistului sa imi recolteze probe de sange, stiind ca nu am consumat alcool absolut deloc. Am fost la cel mai apropiat spital mi s-au prelevat probele de sange si mi s-a spus ca rezultatul o sa il aflu abia dupa 2 saptamani,ceea ce mi s-a parut destul de bizar. Politistul mi-a retinut permisul de conducere si mi-a dat o dovada cu care mai pot circula 14 zile si atat. Pe data de 13 aprilie am sunat la un numar de telefon al politiei(cercetari penale), un numar pe care mi l-a dat agentul care mi-a ridicat permisul sa intreb ce pasi am de urmat; agentul care mi-a raspuns mi-a spus sa astept rezultatul analizelor si abia dupa ce am rezultatul acestora sa depun o contestatie. Pe data de 19 aprilie am sunat si nu mi s-a raspuns la telefon, la fel si pe data de 20 aprilie. Vazand acestea am decis sa ma prezint la sediul politiei in data de 21 aprilie, unde am explicat situatia, iar politistul de acolo a sunat (nu mi s-a spus exact unde sau pe cine) si a intrebat de rezultatul analizelor si mi-a spus ca analizele nu au iesit inca. Pe 24 aprilie am decis sa sun la medicina legala sa intreb direct si am avut surpriza sa mi se spuna ca analizele au fost ridicate din data de 13 aprilie de catre un anume agent de politie Isac. Deci politisti au mintit. Am sunat imediat la politie la cercetari penale si am cerut sa vorbesc cu agentul isac, si le-am spus ce mi-au zis cei de la medicina legala,ca din data de 13 aprilie au fost ridicate rezultatele,mi s-a facut legatura si mi s-a spus ca da analizele sunt la ei si au iesit Negative si ca trebuia sa fac contestatie in maxim 15 zile de la data ridicarii permisului.(deci termenul a fost clar depasit) Nu stiu ce sa fac exact, deci o data m-au mintit in legatura cu analizele, iar apoi nici macar nu am fost informat ca trebuia sa depun contestatia in max 15 zile ci din contra mi-au spus sa astept rezultatul analizelor (analize pe care tot ei mi le-au ascuns) si abia apoi sa fac contestatie. Ce este de facut?
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
IonutV7, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:19, 25 Aprilie 2023
1.Faceti o cerere la judecatorie de repunere in termen, motivind in ea exact ce ati scris aici.
Dupa aceea puteti sa depuneti plingere contraventionala.
sau/si
2. Angajati avocat si dati in judecata functionarul public - politistul vinovat la instantele de contencios administrativ.
Ultima modificare: Marți, 25 Aprilie 2023
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională ErYou ErYou Bună seara, am fost oprit de polițe unde mi s-au cerut actele mașini, iar test la alcool test, unde am avut 0.06 in aerul expirat.. Eu nu am consumat deloc ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice ContSters214119 ContSters214119 Daca am condus un autovehicul si am avut pe etilotest 0,44 iar la sange 1.1,fiind prima mea abatere,iar serviciul meu depinde de permis si sunt unic ... (vezi toată discuția)
Salutare! GeorgeMarafet GeorgeMarafet Va salut, în data de 19 Octombrie 2018 am fost oprit de un filtru de politie unde am fost testat pentru alcool rezultatul a fost 00:00, după mai multe ... (vezi toată discuția)