avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație ...

Bună seara
La noi în bloc e o situație dificila.
Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi de președinta de bloc.
Cum trebuie sa procedez ca să o demit de la conducere.
Am începu prin a convoca o ședința cu proprietari apartamentelor. Am afișat pe avizier un convocator care îl mențin 11 zile, timp în care instintez verbal toți proprietari și ii pun sa semneze ca au luat la cunoștință data și ora la care am convocat ședință. Este bine cum am procedat.?ce urmează?
Cel mai recent răspuns: Ianit , utilizator 12:07, 27 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E normal sa nu faca cum vrea el .Pai si daca se cearta cu toti vecinii ei de ce nu vor sa o schimbe?V-a dat jos de la avizier foaia dv?
Luati si cititi legea 196/2018
[ link extern ]

Apoi convingeti vecinii si faceti sedinta, ca oricum daca faceti sedinta si nu ii convingeti sa o schimbe degeaba.
Intre timp puteti reclama la primarie si faceti cerere scrisa sa va raspunda in scris ce e cu suma aceea de bani.
O luati din usa in usa si strangeti semnaturi daca vreti neaparat sa faceti sedinta. Dar o sa zica locatarii ca pe cine punem in loc? Daca doriti sa va implicati macar faceti pana la capat.
Va faceti si presedinte daca va aleg oamenii si asta e.
Cum v-a spus mai sus apucati-va de citit.

Pai după câteva discuții pe grupul de watapp între proprietari am ajuns sa fac asta (sa cer ședință) suntem la un bloc cu 44 apartamente. Am deja 31 de semnături pentru înștiințarea sedintei, persoane care susțin cauza. Dacă ma puteți ajuta cu procedurile ca să pot sa fiu în cuvântul legi, mi_ar fii de mare ajutor. Sunt începător începător în domeniu. Eu lucrez în construcții nu știu foarte multe despre asta. Timpul e scurt și nu vreau sa greșesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Spatii comerciale nu aveti la parter? Sigur sunteti o singura asociatie sau sunt mai multe din mai multe scari sau blocuri.
Faceti un tabel cu toatal apartamente de la 1 la 44.(mai multe copii ca poate vreunul vi-l rupe daca aveti doar un tabel.)
Apoi la sedinta cum apare cineva cum il puneti sa semneze de prezenta (pe toate exemplarele) pentru ca ei vor plca pe parcurs dupa cum au chef si la sfarsit nu va mai avea cine sa semneze.
Faceti prezentarile pe masura ce apar noi persoane.{o luati de la capat cand apare cate un proprietar(sau reprezentat cu foaie scrisa si semnata pe care o opriti) si corelati cu nr apartamentului}. Adica o sa o tot luati de la capat cu prezentarile de cel mult 44 ori.
Apoi cand doriri sa incepeti discutiile precizati ca sedinta convocata este conform legii 196/2018 la dorinta a 20% dintre proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
Apoi dezbateti problema si alegeti un nou presedinte, un nou comitet (nr par de membri adica minim 2) si un cenzor sau mai multi dar nr impar maxim 5(1 sau 3 sau 5). Dar macar presedinte si comitet sa alegeti ca cenzor puteti pune o firma specializata ca cenzor sau un contabil .
Nu pot fi alese sau numite în funcție de conducere, administrare ori control din cadrul
asociațiilor de proprietari persoanele care au suferit condamnări, în baza unor hotărâri
judecătorești rămase definitive, pentru infracțiuni de natură economico-financiară
.
Dupa sedinta (nu in ziua aia neaparat) noul presedinte scrie un proces verbal la care ataseaza tabel cu semnaturile.(Ar trebui sa va ramana macar o foaie cu semnaturi chiar si sifonata in urma procesului electoral )
Afisati procesul verbal adunarii generale la avizier si mergeti la banca cu ele sa schimbe imputernicitul (doar presedintele) apoi notificati fosta conducerea sa predea.
Dupa sedinta reveniti va rugam, daca nu ati emigrat si continuam cu sfaturile.

Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
w_v_w_v, utilizator
Timisoara
Dece?
w_v_w_v a scris:

Unde sunteti in ce localitate?

Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
Ianit, utilizator
Pai puteti merge la primarie sa anunati si sa solicitati prezenta unui reprezentat de la primarie la sedinta.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Giugiuk18 Giugiuk18 Buna ziua. Din noua lege 196/2018, nu reusesc sa imi dau seama daca se vorbeste de 2 tipuri de adunari generale. Una a proprietarilor, unde s-ar alege ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)