avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație ...

Bună seara
La noi în bloc e o situație dificila.
Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi de președinta de bloc.
Cum trebuie sa procedez ca să o demit de la conducere.
Am începu prin a convoca o ședința cu proprietari apartamentelor. Am afișat pe avizier un convocator care îl mențin 11 zile, timp în care instintez verbal toți proprietari și ii pun sa semneze ca au luat la cunoștință data și ora la care am convocat ședință. Este bine cum am procedat.?ce urmează?
Cel mai recent răspuns: Ianit , utilizator 12:07, 27 Aprilie 2023
Întrebare, o împuternicire scrisa de mana fără a fii înregistrată la notar e valabila într-o ședință?
Adică vecinul meu care e plecat în Germania mi_a făcut o împuternicire pentru a decide în locul lui la ședința, se ia în considerare, ca și număr de persoane?
Este valabila împuternicirea?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2023
Ianit, utilizator
Legea 196/2018
[ link extern ]
ART. 48
(1) Adunarea generală poate adopta hotărâri, dacă majoritatea proprietarilor membri ai
asociației de proprietari sunt prezenți personal sau prin reprezentanți care au o împuternicire
scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează.
art 49
d) proprietarul, membru al asociației, poate fi reprezentat în adunarea generală de către un
membru al familiei sau de către un alt reprezentant care are o împuternicire scrisă și semnată de
către proprietarul în numele căruia votează;
e) un membru al asociației de proprietari poate reprezenta cel mult un membru absent, dacă
prezintă împuternicire scrisă și semnată de către proprietarii în numele cărora votează. O copie a
împuternicirii se atașează procesului-verbal al ședinței;

w_v_w_v a scris:

E normal sa nu faca cum vrea el .Pai si daca se cearta cu toti vecinii ei de ce nu vor sa o schimbe?V-a dat jos de la avizier foaia dv?
Luati si cititi legea 196/2018
[ link extern ]

Apoi convingeti vecinii si faceti sedinta, ca oricum daca faceti sedinta si nu ii convingeti sa o schimbe degeaba.
Intre timp puteti reclama la primarie si faceti cerere scrisa sa va raspunda in scris ce e cu suma aceea de bani.
O luati din usa in usa si strangeti semnaturi daca vreti neaparat sa faceti sedinta. Dar o sa zica locatarii ca pe cine punem in loc? Daca doriti sa va implicati macar faceti pana la capat.
Va faceti si presedinte daca va aleg oamenii si asta e.
Cum v-a spus mai sus apucati-va de citit.

Bună dimineața
E valabila împuternicirea de mana scrisa fără a fi înregistrată la notar?
Da. Scrie acolo semnata de proprietar.
Evident ca nimeni nu stie cine a semnat dar presedintele, sau cineva din comitet poate suna sa intrebe daca ati semnat pt....
Dar daca nu cititi acolo cum v-au zis mai multe persoane orice va aparea in sedinta veti intreba aici se veti afla raspunsul prea tarziu.
Mulțumesc pentru răspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva ... Theoleo2009 Theoleo2009 Asociatia de proprietari a blocului nu are presedinte de ceva vreme. Contul a fost inchis si nu se poate deschide altul decât daca administratorul este ... (vezi toată discuția)
Adunare generala Giugiuk18 Giugiuk18 Buna ziua. Din noua lege 196/2018, nu reusesc sa imi dau seama daca se vorbeste de 2 tipuri de adunari generale. Una a proprietarilor, unde s-ar alege ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunare generala a asociatiilor de proprietari medut_pitic medut_pitic Buna ziua Poate cineva sa imi confirme ca se poate face reconvocarea Adunarii Generale in caz de lipsa forum la 10 minute mai tarziu? \"Adunare General va ... (vezi toată discuția)