avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... semn parcare persoane cu handicap
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

semn parcare persoane cu handicap

Semnele de parcare pentru persoanele cu handicap pot fi instalate in afara parcarilor amenajate ? Aceste "parcari" sunt nominale?
Concret, pe strada din fata blocului (fara parcari amenajate) a aparut un semn de parcare pentru handicap. Acest spatiu este revendicat pentru folosire exclusiva de un individ care nu detine card-legitimatie pentru persoane cu dizabilitati. Cum poate fi solutionata aceasta situatie?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:00, 6 Iunie 2021
Puteti sesiza primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Semnele de circulatie pe domeniul public sunt plantate/ inscriptionate de primarie impreuna cu politia rutiera.
Va multumesc!
Aceste spatii pot fi utilizate de orice persoana cu handicap sau sunt nominale? Mentionez ca in afara de semnul de circulatie nu exista un alt marcaj sau mentiune pentru auto nr etc.
Cum poate demonstra cineva ca-i este atribuit pentru folosinta exclusiva?
In ultima perioada serviciiile specializate din primarie au verificat si reamenajta spatiile de parcare,au mai micosrat vechile locuri astfel incat au mai obtinut 1,2 ocuei de parcare pe care au trasat semnul distinctiv pentru persoane cu dizabilitati
In cazul dv ,sesizati oficial politia rutiera
Serviciul din primarie nu isi asuma responsabilitatea decat pentru semnalizare loc de parcare persoane cu handicap,nu se implica in litigiile generate de utilizarea locurilor de catre persoane fara drept legal
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana care pretinde ca locul de parcare respectiv este numai pentru aceasta trebuie sa detina de la primarie un talon de parcare emis anual pe numele si prenumele sau.
Buna ziua!
Domnul Popa va rog sa ma ajutati cu o informati sau un sfat.
Am solicitat un loc de parcare cu handicap pe
Care l- am si primit , problema este ca parcheaza altcineva acolo care detine un card de handicap mentionez el
Este deplasabil omul are un handicap usor eu trebuie sa mi car fratele in brate pana la masina. Va rog sa ma indrumati cum pot rezolva problema? Am comunicat cu vecinu si mia dat un rasp prompt ca oricine poate parca acolo cu card de handicap.

Alte discuții în legătură

Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private Adrian_MG Adrian_MG Locurile destinate persoanelor cu dizabilitati in parcarile private se platesc sau sunt gratuite? Am incercat sa citesc legea ce priveste persoanele cu ... (vezi toată discuția)
Parcare pe loc rezervat handicapatilor nicuni nicuni Din cate am dedus din lege pe locurile inscriptionate cu semnul ptr handicapati au dreptul sa parcheze doar conducatorii auto care sunt posesorii unui document ... (vezi toată discuția)
Locuri de parcare pentru persoane cu handicap anonymuslex anonymuslex Buna ziua, Lamuriti-ma va rog si spuneti-mi daca exista o lege care sa interzica persoanei cu handicap (eu) sa parcheze alt vehicul (cu alt nr de ... (vezi toată discuția)