avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 333 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... "Compenseaza cheltuieli de judecata."
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Compenseaza cheltuieli de judecata."

Buna! Ma poate ajuta cineva cu o explicatie cu privire la faptul ca in sentinta, la final, judecatorul specifica faptul ca, compenseaza cheltuieli de judecata ?
Nu prea inteleg ce inseamna. S-au solicitat cheltuieli de judecata, s-a dat castig de cauza celui care le-a solicitat si la final ne trezim cu aceasta expresie "Compenseaza cheltuieli de judecata".
Multumesc anticipat pentru ajutor !

Ana
Cel mai recent răspuns: annaucdc , utilizator 16:14, 27 Ianuarie 2010
Depinde si de obiectul cauzei deduse judecatii..., de ce anume au solicitat partile etc., prezentarea dvs. este incompleta pentru a putea da o explicatie "la obiect"!
Daca se intampla sa va considerati "nedreptatita", puteti sa atacati hotararea pe acest aspect pe care il considerati nelegal "compensarea cheltuielilor de judecata" dar va trebui sa luati in calcul ca va trebui sa achitati 1/2 taxa judiciara de timbru si timbru judiciar, din taxa achitata la fond...
Vorbim de o actiune oblica in partaj, la care sotia a facut o cerere de interventie solicitand stabilirea cotei sale de contributie de 90%, atribuirea bunului in natura si plata sultei catre celalalt sot, precum si cheltuielile de judecata. Sotiei i-a fost admisa cererea de interventie, a castigat procesul, a primit bunul, a platit sulta, dar nu stie ce sa faca mai departe cu privire la cheltuielile de judecata. Pentru ca, de obicei, am intalnit formularea "obliga pe x la plata cheltuielilor de judecata catre y". In schimb, in aceasta sentinta formularea este "compenseaza cheltuieli de judecata".
Sper ca am reusit sa expun cat mai succint problema.
Multumesc pentru interes!
Alte idei?
Inseamna ca fiecare parte ramane cu ce-a cheltuit. Daca insa sotia a castigat atat de clar, imi pare nedrept.
Oricum, din nefericire, este tot mai des intalnita aceasta compensare facuta de catre instante.
Cam asa se procedeaza in partaj....daca va considerati nemultumita putet face apel pe aspectul cheltuielilor de judecata.
Nu numai... si dreptul familiei, si contracte comerciale, litigii despre imobile...

Alte discuții în legătură

Compensarea cheltuielilor de judecata reciproce ioanandrei ioanandrei Am avut un proces care s-a derulat astfel : TRIBUNAL instanta de fond -sectia comerciala ,am cistigat , CURTE de APEL instanta de apel sectia comerciala ,am ... (vezi toată discuția)
Actiune in raspundere civila delictuala pentru a recupera cheltuielile de judecata? dijr dijr Ar avea sanse o actiune in raspundere civila delictuala pentru a recupera cheltuielile de judecata platite catre partea adversa? Partea adversa a depus ... (vezi toată discuția)