avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... "Compenseaza cheltuieli de judecata."
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

"Compenseaza cheltuieli de judecata."

Buna! Ma poate ajuta cineva cu o explicatie cu privire la faptul ca in sentinta, la final, judecatorul specifica faptul ca, compenseaza cheltuieli de judecata ?
Nu prea inteleg ce inseamna. S-au solicitat cheltuieli de judecata, s-a dat castig de cauza celui care le-a solicitat si la final ne trezim cu aceasta expresie "Compenseaza cheltuieli de judecata".
Multumesc anticipat pentru ajutor !

Ana
Cel mai recent răspuns: annaucdc , utilizator 16:14, 27 Ianuarie 2010
Se pare ca aceasta a devenit o practica a instantelor de judecata in cazurile de partaj-si din cate am inteles si in alte litigii
Incercati sa formulati apel,asumandu-va riscul platii timbrarii,astfel cum este aratat mai sus.
Buna dimineata!
Multumesc din suflet pentru ajutor!
Deja a facut apel partea adversa.
Dar ne descurcam.
O zi frumoasa!
Ana
Nu va lasati in baza apelului declarat de partea adversa daca doriti recuperarea cheltuielilor de judecata si depuneti propria dv cerere de apel. Mai mult ca sigur in cererea de apel partea adversa nu a cerut sa va plateasca cheltuielile de judecata, nu ar avea nici un interes din moment ce instanta de fond a absolvit-o de aceste cheltuieli. Instanta va analiza cererea numai din prisma motivelor invocate de parte si nu va putea crea o stiatie mia grea pentru cel ce a declarat apelul pe pricipiul ca nimanui nu i se poate inrautati situatia in propria cale de atac.
Am inteles asta. Multumesc pentru sfat. Mai important este sa castig apelul decat sa mai recuperez cele cateva milioane cheltuite. Ii trec la pierderi si gata. In rest, sentinta mi-a fost 100% favorabila. Mai mult nu indraznesc sa cer. Ma pregatesc de apel, ca nu prea au motive temeinice, deci vom castiga si aici.
Vreau sa multumesc tuturor celor care mi-au raspuns !
Succes in tot ce va propuneti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensarea cheltuielilor de judecata reciproce ioanandrei ioanandrei Am avut un proces care s-a derulat astfel : TRIBUNAL instanta de fond -sectia comerciala ,am cistigat , CURTE de APEL instanta de apel sectia comerciala ,am ... (vezi toată discuția)
Actiune in raspundere civila delictuala pentru a recupera cheltuielile de judecata? dijr dijr Ar avea sanse o actiune in raspundere civila delictuala pentru a recupera cheltuielile de judecata platite catre partea adversa? Partea adversa a depus ... (vezi toată discuția)