avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriaș problematic
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriaș problematic

Bună ziua,
Chiriașul refuza să-și plătească utitatile, chiria, iar la telefon nu vrea sa răspundă sub nicio forma.
În acest caz proprietarul are dreptul de a întra în imobil fără acordul chiriașului? Nu știu, cu martori, eventual.
Mulțumesc !
Ultima modificare: Luni, 1 Mai 2023
p3RF, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Puteți rezilia contractul de locațiune printr-o notificare transmisă chiairasului, iar apoi puteți obține evacuarea chiriasului și obținerea sumelor restante prin intermediul instanței de judecata.
Cel mai bine mergeți la un avocat pentru a citi clauzele contractuale.
Fara acordul,fara informarea chiriasului,nu este legal sa patrundeti in proprietate
Daca chiriasul nu se achita de obligatiile contractual asumate,aveti dreptul sa solicitati rezilierea contractului de locatiune
Notificati oficial chiriasul cu obligatia achitarii obligatiilor constractual asumate-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuililor aferente solutionarii in instanta
Dacă chiriașul nu lucrează sau nu ai ce sa executi material-bani , cum se achita chiriașul dacă nu are nimic?

Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Puteți rezilia contractul de locațiune printr-o notificare transmisă chiairasului, iar apoi puteți obține evacuarea chiriasului și obținerea sumelor restante prin intermediul instanței de judecata.
Cel mai bine mergeți la un avocat pentru a citi clauzele contractuale.

Stimate dl.. CLAUDIU LASCOSCHI am o intrebare: daca exista un contract de inchiriere incheiat pe un an de zile, in care se stipuleaza ca la terminarea contractului chiriasul este obligat sa paraseasca imobilul, dvs. cum il mai tineati inca 2 ani de zile, el locuind ilegal( adica fara contract si fara viza de flotant care se acorda pe un an de zile....) in acel imobil?
Ultima modificare: Luni, 15 Mai 2023
hhs, utilizator
Cautati sa folositi exclusiv caile legale. Cat timp locuieste acolo, nu aveti dreptul sa intrati si daca intrati pot fi acuzatii ca i-au disparut nu stiu ce lucruri. De aceea va spun exclusiv calea legala.
Nu in ultimul rand, indiferent cat tergiverseaza cu platile si nici nu va elibereaza imobilul aveti posibilitatea sa-i solicitati daune pentru lipsirea de folosinta. In unele cazuri am rezolvat si prin notificare.

Alte discuții în legătură

Probleme cu chiriașul Busuioc Ovidiu Busuioc Ovidiu Am o garsoniera inchiriata cu contract inregistrat la a.n.a.f.,ne mobilata. Chiriasul si-a cumparat mobila,intre timp a aparut egrasie in garsoniera. Chiriasul ... (vezi toată discuția)
Somatia de evacuare catre subchiriasi marcel.damaschin marcel.damaschin Buna ziua. O speta interesanta zic eu. Un contract intre 2 parti, din care una este proprietarul, cealalta chirias care trebuie sa faca si sa dreaga, etc, o ... (vezi toată discuția)
Chirias luat in spatiu ballo ballo La expirarea contractului de inchiriere (inregistrat la ANAF) sau anularea acestuia pentru neplata chriei pot evacua din locuinta chiriasul indiferent de ... (vezi toată discuția)