avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat de mostenitor....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat de mostenitor....

Buna ziua ,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine cum este cu certificatul de mostenitor. Eu si cu mama ne-am prezentat la un notar, ne-a oprit copiile dupa tot ceea ce a apartinut tatalui meu si a ramas sa ne sune.......insa vad ca nu am primit nici un semn pana acum.
1. Este normal sa ne opreasca copiile dupa casa, schita casei, masina etc....si sa ne spuna ca ne suna peste cateva zile???
2. Ne-a spus ca trebuiesc verificate la Bucurest? Nu prea am inteles asta....
3. Ce "surprize neplacute" am putea intampina?
4. Daca o sa figuram 2 persoane ca mostenitori la casa poate unul dintre noi sa vanda, doneze etc partea sa altcuiva fara ca celalat mostenitor sa fie anuntat?

Va multumesc si astept lamuriri !
Cel mai recent răspuns: amalia2010 , utilizator 13:09, 26 Ianuarie 2010
buna ziua!
da este normal sa va opreasca copii de pe acte la dosar.
au spus ca or sa verifice la Camera sa vada dc aceasta succesiune a mai fost inregistrata pe rolul unui alt birou notarial.
dvs trebuie sa aveti cadastru, intabulare, sa aveti Cm, intabularea Cm-ului si abia dupa aceea veti putea face acte de instrainare cu privire la cota parte indiviza ce va apartine.
Buna ziua
Este normal sa va opreasca copii dupa acte..in primul rand se verifica in baza de date sa nu se mai fi rezolvat succesiunea cumva la un alt birou notarial, in al doilea rand ..probabil ca in aceasta perioada se lucreaza la acte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa succesiune victor1971 victor1971 Buna ziua . Am si eu o intrebare va rog , poate ma lamureste cineva : Sotia mea a decedat acum 3 luni si vreau sa dezbat taxa succesiune . Am strans toate ... (vezi toată discuția)
Mostenire Ana Nichita Ana Nichita Buna ziua! Ce acte trebuie pentru mostenirea pe cale amiabila, la notar? Si care este mai exact procedura? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 37 de ani GabrielaDan GabrielaDan Buna ziua, Daca bunicul meu a decedat in urma cu 35 de ani,dar mostenitoarea, bunica mea a platit toate impozitele pe teren si casa, mai este necesar se sa ... (vezi toată discuția)