avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce pot face împotriva fostei soții, care ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce pot face împotriva fostei soții, care manipulează copilul

Bună seara, ce pot face în potriva fostei soți ca manipulează copil în potriva mea ca dacă vine la mine nu îl mai primești acasă, copil la program de vizita nu mai vorbești cu mine de loc, copil nu mai vrea sa vina la programul de vizita, menționez ca copilu are 9 ani, ce pot face un sfat un ajutor va rog
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti inregistra audio si/sau video interactiunea cu copilul, puteti formula o solicitare catre Protectia Copilului, insa problema de relationare este la mama.

Asta inseamna ca ar trebui sa dialogati cu aceasta ca 2 adulti responsabili, sa ii explicati ce ati constatat si implicatiile emotionale din viitor.

Intre timp sa il asigurati pe minor ca nu se vor intampla cele relatate si ca ambii il iuibiti, dar este o problema de comunicare, ca sunt suparari nerezolvate intre adulti, dar veti fi mereu langa el sa il sprjiniti, sa fie deschis si sa va povesteasca trairile lui. Puteti lua legatura si cu invatatoarea la scoala caci de multe ori copii cauta si acolo sprijin.
Din practică, pentru o situație asemănătoare, unde însă încă se respectă programul de vizită:
* Protecția copilului nu poate consilia ambii părinți dacă mama nu solicită;
* învățătoarea nu se bagă;
* medierea nu poate avea loc deoarece mama refuză;
* copilul nu poate fi evaluat fără acordul ambilor părinți ( doar cu o hotărâre judecătorească)
* copilul nu poate fi consiliat la un psiholog fără acordul ambilor părinți;
* mama refuză orice dialog, considerând că are motive întemeiate pentru atitudinea și acțiunile ei, societatea îi vede pe ambii părinți egal responsabili de situație (câteodată auzi și un "dar sigur a făcut tatăl ceva")
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru fix cele enumerate se ajunge in fata unui judecator care va cantari argumentele fiecaruia si poate dispune de la exercitarea exclusiva a autoritatii la penalizari pt parintele care refuza colaborarea sau orice alte masuri in beneficiul copilului.
aveți foarte mare dreptate (câteodată auzi și un "dar sigur a făcut tatăl ceva")
Qi cel puțin 10-12 metode de constrângere legale.detalii în privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cand un copil minor nu doreste sa plece la celalat parinte? JulieC JulieC Tatal copilului are o ordonanta presedentiala cu drept de vizitare de doua ori pe saptamana. O pune in aplicare cand doreste o data la 2-3 luni. Fetita are 8 ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor 2 ani Marcelpascu Marcelpascu Program vizita minor 2 ani , buna ziua ,am sanse sa obtin un program mai bun de vizita minor ,are 2 ani,momentan am 3 ore pe saptamana cu preluare de acasa ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor giuliat giuliat Buna ziua , Am nevoie de un sfat din partea dvs va rog! Conform hotararii judecatoresti ,tatal minorului meu in varsta de 8 ani ,are program de vizitare ... (vezi toată discuția)