avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire părinților dintre un copil și soția ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire părinților dintre un copil și soția unui copil decedat

Buna ziua,

Bunicii mei au murit. Ei avand 2 copii, mama și unchiul meu decedat.
Cine intră la moștenire, mama și soția unghiului decedat (neavând copii), și care este partea acesteia?

Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 14 Mai 2023
Lucian MIhai, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:55, 14 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Moștenitorii bunicilor sunt mama și unchiul, care mostenesc în părți egale de 1/2.
Mai departe, dacă unchiul nu a lăsat vreun testament, jumătatea lui se împarte în mod egal între soție și mama dvs.
Deci soția unchiului va avea 1/4, iar mama dvs 3/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea bunicilor: bunicii mei au decedat in 2022 ... Andreeacpisica Andreeacpisica Va prezint urmatoare situatie : Bunicii mei au decedat in 2022 , primul bunicul si a doua bunica. de curand a decedat si unchiul meu. Mama mea devine ... (vezi toată discuția)
Cum se va face moștenirea? bună seara! vă prezint următoarea ... Ihategreen42 Ihategreen42 Cum se va face moștenirea? Bună seara! Vă prezint următoarea situație privind o mostenire. Bunicii mei sunt morți amândoi. Din bunicii mei au rezultat ... (vezi toată discuția)
Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)