avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea bunicilor: Bunicii mei au decedat in 2022 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea bunicilor: Bunicii mei au decedat in 2022 ...

Va prezint urmatoare situatie : Bunicii mei au decedat in 2022 , primul bunicul si a doua bunica. de curand a decedat si unchiul meu. Mama mea devine mostenitoare cu sotia unchiului meu? Acestia nu au avut copii.
Cel mai recent răspuns: Andreeacpisica , utilizator 15:24, 29 August 2025
Nu. Nora n-are dreptul legal să-i moștenească pe socrii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
N-ati fost atent! Zice ca unchiul a murit "de curand".
Or. dacă el a murit DUPĂ părinții lui, atunci el și-a moștenit părinții și pe el îl moștenește nevasta (și sora lui/mama dvs. dacă nu i-o fi lăsat vreun testament nevestei)
Sunt 3 moșteniri de dezbătut.
Și, da, o parte din averea bunicilor dvs. ajunge la nevasta unchiului dvs.
Mai exact (in lipsă de testament) mama dvs. va avea 3/4 și cumnata ei 1/4 din averea bunicilor dvs.
Dacă unchiul dvs. a lăsat vreun testament soției lui (cum se obișnuiește in cazul soților fără copii) atunci impărțeala devine chiar 1/2 -1/2
Ultima modificare: Vineri, 29 August 2025
romascanu, moderator
Vă mulțumesc pentru răspuns, unchiul meu nu a lăsat niciun testament, în schimb soția unchiului dorește să se facă pe jumătate moștenirea. Moștenirea nu este făcută nici după bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua soție a socrului are drept la testamentul mamei acestuia, dacă el moare? EnaR EnaR Bunica soțului a lăsat testament 1/3 soțului,cumnatului,socrului,acesta din urmă sa căsătorit acum la 70 de ani,are drept la testament soția lui daca ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o succesiune pisica300 pisica300 Străbunicul meu P.D. a avut unici moștenitori pe bunica mea M.D.M.R , pe sora bunicii mele P.S.M și pe frații bunicii mele P.D.R și P.A.F. Bunica mea ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)