avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Instructiuni proprii SSM Buna ziua, Din experientele ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Instructiuni proprii SSM Buna ziua, Din experientele dvs, se ...

Instructiuni proprii SSM

Buna ziua,

Din experienta dvs, se accepta de catre ITM ca instructiunile propii SSM sa fie inctomite, semnate si pastrate electronic?
In cadrul firmei am implementat un sistem in care se pastreaza toate procedurile, instructiunile societatii, ele sunt editate in acest sistem de asemenea si aprobate aici. Insa ca si aprobare nu se face prin semnatura electronica, toti utilizatorii au nume de utilizator si parola (la semnatura apare numele de utilizator si data aprobarii).
Se accepta acest format de catre ITM? ati intalnit astfel de situatii?
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
Ambra Denisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ambra Denisa , utilizator 14:23, 19 Mai 2023
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_599...
Observati ca este necesara semnatura electronica pentru fiecare angajat in parte, nu asa cum procedati dvs.
In alta ordine de idei.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
e) să elaboreze instrucţiuni proprii, în spiritul prezentei legi, pentru completarea şi/sau aplicarea reglementărilor de securitate şi sănătate în muncă, ţinând seama de particularităţile activităţilor şi ale locurilor de muncă aflate în responsabilitatea lor;
f) să asigure şi să controleze cunoaşterea şi aplicarea, de către toţi lucrătorii, a măsurilor prevăzute în planul de prevenire şi de protecţie stabilit, precum şi a prevederilor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, prin lucrătorii desemnaţi, prin propria competenţă sau prin servicii externe;
Daca nu exista instructiuni proprii ssm in format scris, nu aveti ce afisa la locul de munca/ postul de lucru, nu se poate verifica la locul de munca/ postul de lucru, cum cunosc si aplica lucratorii, respectivele instructiuni proprii ssm.
Este bine sa studiati si aici pentru instruirea angajatorilor: [ link extern ]
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. Aceste instructiuni proprii sunt disponibile in format scris, ele se regasesc in copie in dosarul SSM.
Instructiunile proprii ssm trebuie sa fie disponibile pentru lucratori. Nu este suficient sa existe intr-un dosar.
In legislatia ssm nu exista mentiunea ca ar trebui sa existe un anume dosar ssm.
poate nu m-am exprimat corect. Instructiunile exista in varianta printata, se pastreaza intr-un dosas care este pus la dispozitia angajatilor, avand oricand acces la el. Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie itm poces verbal de constatare accident de munca gheil gheil Buna ziua, am depus o contestatie la ITM asupra unui proces verbal de constatare a unui accident de munca si am primit si un raspuns care ma ... (vezi toată discuția)
Instructiuni de lucru si ssm OWARDO OWARDO 1-CUM poti face niste instructiuni de LUCRU daca nu ai carte tehnica a utilajului ? 2-POt instructiunile propii SSM - sa cuprinda ( sa fie integrate ... (vezi toată discuția)
Decizii pentru personalul cu responsabilitati conform nssm. dorintabirta dorintabirta Bună ziua, Vă rog să mă ajutați într-o problemă legată de controlul ITM. În baza căror articole din Lege, inspectorii ITM pot solicita ... (vezi toată discuția)