avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce venituri intra in baza de calcul concedii medicale ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce venituri intra in baza de calcul concedii medicale cod 03? ...

Ce venituri intra in baza de calcul concedii medicale cod 03?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 16 Mai 2023
Legea nr. 346 din 5 iunie 2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale
Articolul 32
(1) Asigurații beneficiază de o indemnizație pe perioada în care se află în incapacitate temporară de muncă în urma unui accident de muncă sau a unei boli profesionale.
(2) În cazul bolilor profesionale sau al accidentelor de muncă, certificatul medical se vizează în mod obligatoriu, prin grija angajatorului, de direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București, respectiv de casa teritorială de pensii în a cărei rază se află sediul angajatorului sau domiciliul asiguratului.

Articolul 33
(1) Cuantumul indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 80% din media veniturilor salariale brute realizate în ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.

....
(3) Cuantumul indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă în cazul urgențelor medico-chirurgicale este de 100% din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa stiu dodorel62 dodorel62 Am boala profesionala declarata de 3 ani cu codul 529 ( Pneumoconioza minerului la carbune ) si acum am reusit sa vad un certificat medical al meu unde sunt ... (vezi toată discuția)
Plata indemnizatie concediu medical alexandra-alteea alexandra-alteea Buna ziua Anul acesta am suferit un accident ce a fost incadrat accident de munca. Dat fiind faptul ca in urma acestuia am suferit o interventie chirurgicala ... (vezi toată discuția)
Accident de munca cod 003 Maria 198 Maria 198 Bună ziua, pentru un accident de munca cod 003,fractura maleola peroniera, cât % din salariul brut mi se oferă? Din câte am auzit se oferă salariul brut ... (vezi toată discuția)