avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Sunt persoana cu handicap grav dobândit ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Sunt persoana cu handicap grav dobândit în urma ...

Bună ziua.
Sunt persoana cu handicap grav dobândit în urma unui AVC,in 2021 nedeplasabila ,am asistent personal in speță soțul meu) cu care sunt căsătorită din 2019,nu ne mai înțelegem ba chiar ma abuzează emotional zilnic , vreau să scap cumva de el dar de divorț nu vrea să audă iar de a renunțe la a mai fi asistent personal a zis ca nu e fraier,are prea multe beneficii sa renunte așa ușor, el neavând alt serviciu.
Intrebarea mea este:dacă el este moștenitor al unui apartament cu nuda proprietate iar tatăl lui 85 ani uzufruct viager eu ca persoana cu handicap mai pot beneficia de locuință socială?,( stiu ca se obtine greu dar nu pot trăi în asemenea stres zilnic. I am zis de dimineață ca sun la asistență socială dar m a lovit apoi si a pus câteva schimburi si a plecat a venit seara la 18 si nici măcar apa nu mi a lăsat ,a zis că a fost sa isi mai caute un job.
Mentionez ca nu avem copii împreună iar eu am un băiat di prima căsătorie dar pleacă dimineața si vn seara ca are serviciu
specific ca momentan stam in chirie deoarece aici avem lift si este mai ușor cu scaun rulant la coborât , ce sa fac încotro să o iau? nu pot trăi în asemenea stres zilnic ba chiar ma amenința că fără el nu sunt nimic si ca nimeni nu are nevoie de mine.violenta verbală a atins cote maxime, imi face rău, mizează pe faptul ca atunci În 2021 tratamentul standard post AVC include si tratament psihiatric și că nimeni nu o să mă creadă iar eu am inceput sa il înregistrez cu telefonul măcar să am ceva la mână în apărarea mea.ce sa fac încotro să o iau nu pot trăi în asemenea stres zilnic .
Mulțumesc pentru eventualele răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:54, 19 Mai 2023
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

I am zis de dimineață ca sun la asistență socială dar m a lovit apoi si a pus câteva schimburi si a plecat a venit seara la 18 si nici măcar apa nu mi a lăsat

Era bine să fi sunat la 112 după ce a plecat.
Sunați de urgență la serviciul de asistență socială, spuneți-le ce face și că v-a lovit. Ar trebui să găsească soluții la problema dvs. și probabil o vor și face.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți cere un ordin de protecție în cadrul căruia se poate solicita și evacuarea agresorului

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunati de urgenta la 112 mai ales ca va si loveste ! vor sti ei ce sa faca mai departe ! indemnizatia de handicap grav cu asistent personal e 2.200-2.500 lei cred si eu ca ii convine . nu amanati nu cred ca situatia se va schimba ! sunati si la asistenta sociala daca puteti dar as incepe cu 112 ! sanatate va doresc !
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt specialist in drept. Din postarea dumnevoastra pare ca sunteti inca la o varsta la care puteti sa va aparati. Nu aveti frati sau surori care sa va ajute sa lamuriti, chiar si in justitie , relatia cu sotul dumneavoasta? Pare a fi un profitor iar asta ar fi de neiertat. Incercati sa gasiti ajutor la frati sau la prieteni. BAFTA VA UREZ!
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2023
chiru_sorin, utilizator
Bună seara
Am vârstă de 50 de ani ,din pacate sunt singura aici in oras, ai mei provin din vestul țării.
Numai bine!

chiru_sorin a scris:

Nu sunt specialist in drept. Din postarea dumnevoastra pare ca sunteti inca la o varsta la care puteti sa va aparati. Nu aveti frati sau surori care sa va ajute sa lamuriti, chiar si in justitie , relatia cu sotul dumneavoasta? Pare a fi un profitor iar asta ar fi de neiertat. Incercati sa gasiti ajutor la frati sau la prieteni. BAFTA VA UREZ!

Alte discuții în legătură

Cand esti singur maria1956 maria1956 Sunt in urmatoarea situatie am 61 de 2ani fac tratament cu citostatice, sunt singurul copil al parintilor mei. mama desi ii este greu (o inteleg )s-a urcat in ... (vezi toată discuția)
Urgent indemnizatie handicap mariacrisss mariacrisss Bună ziua Îmi cer scuze că vă deranjez dar va rog frumos sa mi spuneți cum sa fac În urma unui neoplasm gr 3B am certificat handicap grav cu ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap grav, doresc semnare contract de munca. rcristea67 rcristea67 Buna ziua, Sunt o persoana cu handicap grav, am o pensie de invaliditate, indemnizatie de insotitor si mai primesc si indemnizatea de incadrare in grad de ... (vezi toată discuția)