avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONTRACTUL DE ORDINE INTERIOARA ce valoare are in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONTRACTUL DE ORDINE INTERIOARA ce valoare are in cazul imputarilor din salariu

buna ziua
as dorii sa stiu ce valoare are contractul de ordine interioara in cazul unor imputari din salariu.
firma la care lucrez ma ameninta ca imi retine salariul pe luna aceasta daca nu platesc lipsurile(furturile din magazin), in baza acestiui C.O.I, in care exista specificat asa: "orice lipsuri i-se imputa angajatului". Mentionez ca pana acum am platit aceste lipsuri fara sa primesc nici o chitanta sau proces verbal, ci doar platind aceste lipsuri in mana managerei magazinului.
Are aceasta clauza valoare fara semnarea unui angajament de plata ?
imi poate retine tot salariul in baza acestui contract?
VA ROG O PARERE AVIZATA
Multumesc
Cel mai recent răspuns: buburuza 29 , utilizator 18:53, 26 Ianuarie 2010
Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.

Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Retinerile nu pot fi mai mari de jumătate din salariul net.
orice retinere din salariu, de aceasta natura, se face printr-o sentinta judecatoreasca. inainte de a inainta actele in instanta angajatorul trebuie sa numeasca o comisie de inventariere, se face inventarierea gestiunii dv. si, pe baza constatarilor comisiei de inventariere, se/ nu se pot trimite actele in instanta pentru a se verifica culpa angajatului si cuntumul daunelor produse prin neglijenta sa.
Suntem 4 angajatii in magazin care are aproximativ 15 m patrati , cu doua intrarii, si 4 camere video ,ale caror inregistrarii din ziua furtului,managera nu vrea sa ni-le arate pe motiv ca citez " nu filmeaza decat putin la intrare"
Intrebarea mea este : putem fi acuzati de neglijenta in serviciu, cand nu exista suficient personal si magazinul mai este si supravegheat video?
este legal sa platim noi acele furturi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sa accept sau nu constrangerile angajatorului? buburuza 29 buburuza 29 buna seara, am nevoie de un sfat de la un avocat specializat in litigii de munca. Pentru cei care imi cunosc problemele , nici pana azi nu mi-am incasat ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!! imputari din salariu ilegale buburuza 29 buburuza 29 Buna ziua, Am accesat acest forum pentru ca am urgent nevoie de un raspuns legal pivind anumite nereguli la firma la care lucrez. Lucrez la aceasta firma de ... (vezi toată discuția)
Gestiune comuna la serviciu - oprire bani din salariu in urma inventarului Edvinn Edvinn Buna ziua, Am un job in vanzari, unde gestiunea este comuna, iar in urma inventarului sunt lipsuri gestiune, in cauza oprindu-mi o mica suma de bani pe o ... (vezi toată discuția)