avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... sa accept sau nu constrangerile angajatorului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

sa accept sau nu constrangerile angajatorului?

buna seara,
am nevoie de un sfat de la un avocat specializat in litigii de munca.
Pentru cei care imi cunosc problemele , nici pana azi nu mi-am incasat salariul.
Insa am fost chemata azi de catre angajator si am fost amenintata ca,daca nu accept sa platesc furturile asa cum mi-au propus (adica cu o anumita reducere si sa semnez ca imi incasez tot salariul dupa care sa las jumatate din el pentru acele furturi) firma o sa ma dea in judecata si o sa imi ceara sa platesc aceste furturi (este vorba despre haine in valoare de 2500 ron) la pret intreg fara aceea reducere, si mai mult de atat ca o sa ma acuze de neglijenta in serviciu si o sa ceara si daune, precum si desfacerea contractului cu litera "i"
pot face asta? mentionez ca am cerut inregistrarile din ziua furtului si initial mi s-a spus ca nu a "batut" camera in acel loc, iar azi ca de fapt nu au filmat nimic.
nu stiu ce sa fac ? va rog un sfat
sa accept conditiile astea ?
am facut reclamatie la ITM de o sapt si nu sa intamplat nimic.
poate face ITM ceva , ma poate ajuta sa nu platesc si sa imi recuperez salariul?
:(

:((
Cel mai recent răspuns: buburuza 29 , utilizator 17:57, 10 Februarie 2010
Nu sunt avocatul dumneavoastra .... dar mie imi suna a intimidare ....si in aceasta situatie va recomand ca dumneavoastra sa va cautati interesul...respectiv obtinerea drepturilor, apeland la caile de atac pe care le aveti, iar pe angajator sa-l lasati sa isi recupereze prejudiciul pe caile pe care le are.
Organul de ancheta, daca magazinul este prevazut cu sistem de supraveghere video, nu va inghiti gogsile ca in acea zi nu au inregistrat nimik ....sau altele asemenea.
Pana nu va analiza cazul dvs. concret , nici un avocat nu va poate da un sfat pertinent la caz , ci doar un raspuns general...Si mie imi suna a bluf de intimidare, ca si colegului , dar , sincer, nu ma pot hazarda sa dau un raspuns.Consultati un avocat.
da , magazinul este supravegheat video, se si specifica la intrarea in magazin.
Functia mea este de lucrator comercial , fisa postului nu presupune nici o atributiune de supraveghere sau clauza de plata daune , sunt amenintata ca am semnat ROI, in care exisat specificat in punctul cu salarizarea urmatorul lucru:" orice lipsuri din gestiune li-se imputa angajatilor responsabili"
prin urmare ei considera ca acest punct ma obliga sa platesc aceste furturi .
este singurul act daca il pot numi asa , pe care l-am semnat in care se specifica ceva de genul
in plus in ziua furtului eram trei lucratori pe sala care are 2 intrari si 120 m patrati, in plus se pare ca furtul sa produs in timpul in care eu eram in pauza si in cazul acesta erau 2 lucratori pe sala , casiera si un alt coleg?
poate fi vorba aici de neglijenta in serviciu?
chiar nu stiu cum sa procedez in continuare?

~ Conținut șters la cerere ~
buna ziua ,
nu exista dosar de cercetare, nu sa facut nici o constatare la fata locului si nici nu stiu daca superiorii dupa managera au fost intradevar instiintati de aceasta problema
azi mi-sa spus ca de fapt nu exista nici o inregistrarea din ziua respectiva , pentru ca de fapt camerele filmeaza dar nu inregistreaza ,
in plus managera se bazeaza pe cele spuse de mine , eu am descoperit furtul , si l-am declarat, cum l-am descoperit , ora la care si asa mai departe.
acum sunt acuzata pe baza celor spuse de mine.
in plus am platit lipsurile de pe colectiile anterioare, precum si pentru cea de acum(v-am relatat modul in care le platim si cand le platim, la sfarsitul fiecarei colectii in termen de 7-8 luni, stabilinduse pentru toate lipsurile o anumita suma , de regula ultimul pret din reducerii) insa mi-se pare nedrept sa platim acum aceste furturi si mai ales la pretul de magazin care are un adaos intre 100 si 500 la suta, si doar noi cei trei angajati d3e pe aceea tura ( in conditiile in care, magazinul are 2 intrari si 150m patrati).
intrebarea mea este:
daca refuz in continuare sa achit aceste lipsuri in modul in care mi-se cere , poate int-adevar, firma sa ma dea in judecata si sa ma oblige sa le platesc nnumai eu(asa sunt amenintata) la pretul de magazin?
pot sa imi retina in continuare salariu, trebuia sa il incasez din data de 04/02/2010?
va rog cat mai multe pareri
nu stiu efectiv cum sa procedez
#-o
:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de ordine interioara ce valoare are in cazul imputarilor din salariu buburuza 29 buburuza 29 buna ziua as dorii sa stiu ce valoare are contractul de ordine interioara in cazul unor imputari din salariu. firma la care lucrez ma ameninta ca imi retine ... (vezi toată discuția)
Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă ... Chiva53 Chiva53 Are dreptul un angajator din domeniul comert/retail sa tragă angajații la răspundere pentru furtul din magazin de către persoane straine ? Un magazin care ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!!!! imputari din salariu ilegale buburuza 29 buburuza 29 Buna ziua, Am accesat acest forum pentru ca am urgent nevoie de un raspuns legal pivind anumite nereguli la firma la care lucrez. Lucrez la aceasta firma de ... (vezi toată discuția)