Buna ziua.
Va rog sa ma lamuriti daca o contraexpertiza (o noua expertiza) poate fi ceruta direct in apel, sau trebuie ceruta in prima instanta, sub sanctiunea decaderii?
Sa aveti bafta.
Trebuie sa stiti ca expertiza extrajudiciara rareori este avuta in vedere de instante.
Neincrederea dvs. in judecatori este doar pentru dvs., nu si pentru judecatorii de la Curtea de Apel Puteti recuza judecatorul in conditiile CpC.
Nu imi este clar daca aveti sau nu avocat. Se pare ca nu, daca am in vedere intrebarile puse de dvs. pe forum.
Da, am avocata. Dumneai are ideea aceasta, sa nu ceara contraexpertiza in prima instanta, intrucat judecatorul ne este potrivnic, ci sa o ceara in apel. In principiu, sunt de acord, dar as vrea sa ma asigur ca in apel sa nu ni se respinga o astfel de cerere.
Referitor la puterea unei expertize extrajudiciare, stiu ca nu are aceeasi valoare ca o expertiza judiciara, dar am depus la dosar si anunturi de vanzare ale unor apartamente similare. Ca sa va faceti o impresie asupra relei credinte a expertei, a evaluat 2 apartamente din zona semicentrala a Craiovei la 25.000 de euro fiecare. In anunturi, preturile sunt intre 65.000 si 80.000 de euro.
Astazi am avut termen de judecata si judecatorul a admis obirctiunile la raportul de expertiza si le-a trimis expertei, pentru a raspunde la ele.
Asteptati raspunsurile expertului la obiectiunile formulate. Puteti formula obiectiuni, documentat si la aceste noi precizari. Nu este obligatoriu sa vi se incuviinteze contraexpertiza in faza de apel. In apel se va reanaliza mai intai raportul de expertiza, observatiile facute la raport si precizarile primite la obiectiunile formulate.
Anunturile de vanzare la alte apartamente nu sunt probe concludente care pot fi avute in vedere de instanta. In anunt, proprietarul cere car crede el ca face, dar pretul real este cel pe care il primeste la vanzare.
Refacere expertiza
Roxanabrum
daca un expert a stabilit pretul de vanzare al unei garsoniere ca fiind cu 1/3 mai mic decat cel pe care noi il consideram ca fiind real, nu a facut masuratori ... (vezi toată discuția)