avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de bloc nu vrea sa afiseze nimic din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de bloc nu vrea sa afiseze nimic din cauza regulamentului (UE) nr.679/2016

Presedintele de bloc refuza sa afiseze la avizier hotararile Adunarii generale a Asociatiei de proprietari, hotararile comitetului executiv, datele de contact ale membrilor comitetului executiv pe motiv ca, se incalca prevederilor Regulamentului (UE) nr. 679/2016 ... ca vrea sa protejeze interesele membrilor asociatiei de proprietari si ca este necesar acordul persoanelor respective si nu au acordul lor.

Avem o problema si cu avizierul. In legea 196/2018 se vorbeste de afisarea la avizier. Presedintele de bloc spune ca se afiseaza la loc vizibil adica usa de la intrare sau peretii scarii sunt locuri vizibile. Unde trebuie sa se afiseze documentele ?
La un moment dat a raspuns ca el a afisat ceva dar au venit in urma lui si au rupt afisele. De fapt, nu afiseaza nimic.
La dvs. exista un avizier de 1 mp. Ar fi bine sa fie si la noi asa. La noi este redus ca dimensiune incap 2 foi A4. Afiseaza lista de intretinere si cateva informatii cu salariul personalului. Nu o afisa nici pe asta .... pana am facut de cateva ori reclamatie.
Buna ziua,
Presedintele de Asociatie are obligatia legala de a afisa datele membrilor Comitetului executiv, deci nu sunt incalcate normele GDPR.

Trebuie realizata implementarea GDPR, la nivelul Asociatiei de proprietari.

Asociatiile de proprietari au calitatea de operatori de date cu caracter personal, prin urmare sunt obligate sa respecte dispozitiile Regulamentului general privind protectia datelor (RGPD).

In cadrul investigatiei efectuata entitatea controlata are, in principal, urmatoarele obligatii:

sa permita personalului de control, fara intarziere, inceperea si derularea investigatiei si sa asigure suportul necesar personalului de control;
sa asigure accesul personalului de control in incintele in care isi desfasoara activitatea, la orice echipament, mijloc sau suport de prelucrare/stocare a datelor, in vederea efectuarii verificarilor necesare desfasurarii investigatiei, inclusiv la cele care pot fi accesate la distanta;
sa puna la dispozitia personalului de control orice informatii si documente indiferent de suportul de stocare, necesare desfasurarii investigatiei, inclusiv copii de pe acestea;
sa puna la dispozitia Autoritatii de Supraveghere documentele solicitate, certificate pentru conformitate cu originalul;
sa furnizeze intr-o forma completa documentele, informatiile, inregistrarile si evidentele solicitate, precum si orice lamuriri necesare, fara a putea opune caracterul confidential al acestora, in conditiile legii;
sa permita personalului de control utilizarea echipamentelor de inregistrare si stocare audiovideo/foto ori de cate ori echipa de control considera ca este necesar in cadrul derularii activitatii de control.
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisare index apometre la avizier scara de bloc ariadna_2023 ariadna_2023 Presedintele de bloc refuza sa afiseze la bloc index apometre vechi si nou si data citirii. Afiseaza doar consumul de apa calda si rece total pe ... (vezi toată discuția)
Președinte de asociație de locatari.fișa postului bună seara, ... 666ate 666ate Președinte de asociație de locatari.Fișa postului Bună seara, aș dori să știu atribuțiile unui președinte de bloc. Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Fișa postului de președinte de asociația de locatari gothardetelka59 gothardetelka59 Bună seara,aș dori să știu care ar fi atribuțiile unui președinte al asociației de locatari (fișa postului) Mulțumesc (vezi toată discuția)