avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara.Am parcat autoturismul langa trotuar in ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara.Am parcat autoturismul langa trotuar in sector4.Am ...

Buna seara.Am parcat autoturismul langa trotuar in sector4.Am gasit auto blocat de Directia pt Digitalizare si Regenerare Urbana, cu o instiintare ca am stationat voluntar pe drumul public,incalcand HCLsector 4 nr 205/30.12 2021. HCL spune la cap 1 ca procedura de blocare al auto se aplica atunci cand se ocupa parcari publice,de resedinta sau domeniu public. Vehiculul era parcat la bornura in loc nemarcat ,nu exista semn de stationare,oprire interzisa,strada este lata.Am achitat 150 lei mi au deblocat o ,am parcat pe alta strada tot la bordura.Ce fac acum?Raman cu paguba din cauza abuzului sau merg in instanta ?O sa vina si acolo dupa mine? Vand masina?
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2023
r paul, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:52, 29 Mai 2023
Daca tot dati sfaturi atunci documentativa.Conditiile in care pot bloca art 54 din HCL205/21
Art.54. (1) Pentru ocuparea abuziva a unui Joe de parcare de re~edinta marcat corespunzator,
destinat persoanelor cu dizabiliti:ifi sau stationarea voluntara rara drept pe locurile prevazute cu
statii de inciircare pentru autoturismele electricelhibrid ori pe locurile destinate autovehiculelor
de tip car sharing, semnalizate corespunzator intr-o parcare publica, precum ~i pentru
sta(ionarea voluntara 'in scop publicitar sau de viinzare a unui autovehicullvehicul, intr-o
parcare publica se va lua masura tehnico-administrativa a ridicarii, transportului ~i depozitiirii
autovehiculului/vehiculului, iar In cazul In care nu se poate mtervem cu mi]loace de ridicure
auto, se va putea lua masura tehnico-administrativa a blociirii rotii, tariful de deblocare de
referinta fiind de 500(cincisute) lei/24h, tarifnefractionat.
(2) Daca nu se solicita deblocarea rotii in termen de 24(douazeci ~i patru) de ore de Ia blocare,tariful se va calcula pentru fiecare zi in care persista situatia.

Daca tot staruiti,sa va sustineti nevinovatia vedeti ca ati gresit lamentabil cu temeiul legal invocat care vizeaza ocuparea loc parcare persoane cu dizabilitati,masini electrice sharing semnalizate corespunzator intr-o parcare publica ,or dv initial ati precizat
Am parcat autoturismul langa trotuar in sector4.
-nu in zonele precizate in disp art 54
www.avocatnet.ro/t13161/parc...
OUG 195/2002, articolul 72 =Reguli pentru alți participanți la trafic, alineatul 7 „
Este interzisă ocuparea trotuarelor cu vehicule imobilizate,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)
Primit pv pol. locală galați, în lipsă, pentru parcare neregulamentară, fără invitație prealabilă la sediu virgiliuadr virgiliuadr Bună ziua. Pe data de 15 octombrie a.c. am fost, cu autoturismul, la o piață din Galați, numită popular Piața Basarabiei. Am parcat mașina pe trotuar ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)