avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neprezentarea chiriasului la predarea apartamentului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neprezentarea chiriasului la predarea apartamentului

Buna ziua. In calitate de proprietar, in luna decembrie 2022 am inchiriat un apartament de 3 camere. In aprilie 2023 am dat notificare cf contract, denuntand unilateral contractul. Chiriasa urma sa paraseasca apartamentul la 31 mai. Pe 27 mai 2023 m-a anuntat prin sms ca mi-a lasat cheile in cutia postala, apoi mi-a blocat numarul de telefon si nu mai reusesc sa dau de ea. Nu mi-a platit chiria pe luna mai (mi-a zis sa pastrez garantia in contul ultimei chirii), nu mi-a platit cheltuielile de intretinere pe aprilie, urmeaza si cele din mai, si apartamentul a fost lasat in stare mult mai proasta decat la inceput. Pe langa faptul ca ma voi adresa unui executor pentru chiria neplatita, as vrea sa stiu cum se face constatarea daunelor daca ea nu se prezinta la data incheierii contractului. De cati martori este nevoie, pot face eu singura procesul verbal in care sa documentez cu poze mizeria si stricaciunile? Atasez ulterior procesului verbal si toate cheltuielile pe care le voi avea pentru a aduce apartamentul in starea in care era inainte de inchiriere? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
ralucagr, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar motivul constatarii este pentru a putea justifica suma pe care i-o voi opri din garantie.
Garanția este egală cu chiria? Sau mai rămâne ceva de acolo? Însă atenție la cum se înscrie pe chitanțele de întreținere restante - plătitorul, să nu devină o problema la executare. Mai ales luna aprilie care e discutabilă - întrucât putea să plătească înainte de plecare. Luna mai e cert - ptr că încă nu era calculat și afișat. Poate va trebuie ceva document justificativ de la Asociație.
Garantia este egala cu chiria. In contract am prevazut ca eu sa fiu cea care achita cheltuielile, urmand sa dau notificare de plata si ea sa imi transfere banii in cont. Eu am dat notificare, banii nu mi-au fost transferati. La asociatie este totul la zi, fiind platit de mine. Executarea silita se face doar pentru chirie, nu si pentru cheltuielile de intretinere.
Buna seara,

Efectuati fotografii, respectiv intregistrari audio/ audio-video, ele sunt mijloace materiale de proba, si , cata vreme au fost obtinute cu respectarea legii, pot fi administrate in fata instantei de judecata.

Puteti perfecta un proces-verbal, in fata a doi martori, acesta sa fie semnat de catre dumneavoastra si de catre chirias.

Martorii sa nu fie rude si sa aiba cunostinta de problemele cu care va confruntati.

Puteti fi asistat de un avocat, in aceasta etapa.

In prealabil litigiului, poate fi trimisa o notificare, prin avocat, in vederea stingerii pe cale amiabila a litigiului.

Impacati-va cu ideea că în viața mai și pierzi câteodată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce ar trebui să fac în cazul în care chiriașul vrea să plece mai devreme, dar mi-a distrus parțial pereții? Florp Florp Buna ziua La inceputul acestei luni am primit o notificare scrisa de la chiruas ca vrea sa rezilieze contractul inainte de termen , mai precis cu data de 1. ... (vezi toată discuția)
Restituire garantie dupa rezilierea contractului de inchiriere gratiera22 gratiera22 Am avut un contract de inchiriere a unui imobil cu o firma. Dupa 5 ani, chiriasul a cerut rezilierea contractului. La incheierea contractului am cerut si ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)