avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cabinetul medical individual trebuie obligatoriu sa ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cabinetul medical individual trebuie obligatoriu sa aiba asistenta angajata ?

Buna ziua. Un cabinet medical individual care face contract cu casa de sanatate, este obligat prin lege sa angajeze o asistenta ? Intreb din perspectiva unui medic la inceput de drum, care prefera sa munceasca el si in locul asistentei, pana are niste venituri din care sa poata plati salariul asistentei plus toate taxele la bugetele de stat. Va multumesc !
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
sanda2902, utilizator
Cel mai recent răspuns: sanda2902 , utilizator 12:39, 31 Mai 2023
Temeiul legal in baza caruia functioneaza cabinetele medicale este reprezentat de OG nr. 124 din 1998, republicata si Ordinul MS nr. 153 din 26 februarie 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice privind înființarea, organizarea și funcționarea cabinetelor medicale. Gasiti legislatia pe internet.
Legislatia nu impune angajarea anumitor categorii de personal. Fiecare titular de cabinet/ angajator isi angajeaza personalul pe care considera ca ii este util pentru desfasurarea activitatii cabinetului.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare cabinet medical de intreprindere cristinachebac cristinachebac Buna ziua ,as dori sa stiu o sc comerciala la ce nr de an gajati este obligata sa dispuna de cabinet medical cu asistent medical? (vezi toată discuția)
Suspendare cabinet crinarav crinarav buna ziua, as vrea sa va intreb daca medicul unui cmi intra in concediu de crestere a copilului (nu este angajat) trebuie sa suspende activitatea poate ... (vezi toată discuția)
Diferente intre c.m.i. si pfa Derulator Derulator Bună ziua, Există vreo diferenţă juridică, fiscală, sau da altă natură între C.M. I. şi P.F.A.? Mulţumesc anticipat pentru răspuns. (vezi toată discuția)