avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua , conform Acordului Romania-USA cu privire ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua , conform Acordului Romania-USA cu privire la cumularea ...

Buna ziua , conform Acordului Romania-USA cu privire la cumularea vechimii in munca pentru Pensii , daca eu primesc beneficii Social Security in prezent ( am 66 ani ) si am lucrat numai 10 ani in Romania cu carte de munca si aproximativ 20 ani in USA voi putea cumula anii de vechime din ambele tari in vederea unei pensii minime in Romania ? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: dannymoga , utilizator 14:51, 1 Iunie 2023
Acordul permite posibilitatea fructificării perioadelor lucrate atât în România, cât și în SUA, în vederea deschiderii dreptului de pensie pe principiul totalizării, cu acordarea proporțională a pensiei de către fiecare stat în funcție de perioadele de asigurare realizate în sistemul propriu.
Da inteleg , insa eu doresc sa stiu daca eu care am numai 10 ani de cotizare in Romania si 20 ani in USA voi avea dreptul la o pensie minima si in Romania , acum primesc pensia din USA , multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , daca primesc social security benefits din sua in ... dannymoga dannymoga Buna ziua , daca primesc Social Security benefits din SUA in acest moment si am lucrat numai 10 ani in Romania cu carte de munca , pot primi o pensie minima si ... (vezi toată discuția)
Vechime munca americanux americanux Buna ziua, Am lucrat in SUA cu contracte de munca in perioada 1995-2006. Se adauga la vechime si care ar fi pasii pt a actualiza aceasta vechime?(asta in caz ... (vezi toată discuția)
Cumularea anilor de vechime din romania si statele unite... dannymoga dannymoga Buna ziua ! Romania si Statele Unite au semnat un Acord privitor la cumulrea anilor de vechime lucrati de un cetatean Romano-American in vederea dosarului de ... (vezi toată discuția)