avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Contractual am semnat pentru 8 ore de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Contractual am semnat pentru 8 ore de munca, recent ...

Buna ziua!
Contractual am semnat pentru 8 ore de munca, recent am fost mutat pe schimbul II (doar pe acest schimb, fara posibilitatea de a schimba vreodata tura cu colega mea care lucreaza in schimbul I) si mi se cere sa lucrez in intervalul orar 16:00 - 01:00.
Este corect sa mi se mareasca programul sau ar trebui diminuat cu o ora, tinand cont ca in acest interval sunt 3 ore lucrate de noapte?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:01, 1 Iunie 2023
De la 16.00 la 1.00 sunt 9 ore ...aveti si pauza de masa , inclusa?

Salariatii de noapte beneficiaza:
a) fie de program de lucru redus cu o ora fata de durata normala a zilei de munca, pentru zilele in care efectueaza cel putin 3 ore de munca de noapte, fara ca aceasta sa duca la scaderea salariului de baza;

b) fie de un spor pentru munca prestata in timpul noptii de 25% din salariul de baza, daca timpul astfel lucrat reprezinta cel putin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se permit orele de noapte daca programul nu le cuprinde? Bvirtopeanu Bvirtopeanu Buna ziua. La locul meu de munca programul de lucru din contract este 08:00-20:00, insa un coleg a lucrat pana la ora 01:00. Intreabarea mea este daca este ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte dejescuadina71 dejescuadina71 Buna seara lucrez ca agent de securitate in sistem de paza si as dori sa stiu ,sporul de noapte se plateste la salariul actual pe care il am de 975 lei sau la ... (vezi toată discuția)
Sporul de noapte catalin.bobocea catalin.bobocea Dacă în cursul unei luni se lucrează accidental(intervenție) noaptea cu respectarea celor 3 ore de noapte și întimpinat orar stabilit de CM se acorda ... (vezi toată discuția)