avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul fara plata si inregistrarea acestuia in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul fara plata si inregistrarea acestuia in cartea de munca

intrebare
un salariat face cerere pentru concediu fara plata pe data de 26 ale lunii pentru toata luna respectiva
se emite decizie de acordare a concediului a doua zi prin care se aproba concediul fara plata pe perioada 1-30 ale lunii
care sunt implicatiile decalarii datelor
cele 5 zile prevazute pentru operarea modificarilor in cartea de munca conteaza de la momentul emiterii deciziei sau de la inceputul perioadei de concediu
ce putem face pentru evitarea oricaror interpretari din partea inspectorilor
unii iti recomanda sa contabilizezi zilele de concediu fara plata si la sfarsitul anului sa le inregistrezi in cartea de munca sau la incetarea contractului
altii te pun sa operezi de fiecare data si se emiti decizii de suspendare a contractukui si apoi de reluare
ce ma sfatuiti ca sa scap de atata birocratie dar sa fie si legal
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: elyababau , utilizator 11:06, 27 Ianuarie 2010
In prcatica, CFP sau absentele nemotivate se trec in carnetul de munca dupa ce se opereaza incetarea c.i.m. ...:)
In carnetul de munca se opereaza numai modificarile intervenite ( majorare salariu, schimbare functie, suspendare cim etc.). Tu trebuie sa anexezi la dosarul profesional al angajatului respectiv cererea de CFP si decizia de acordare a concediului.( eu nu emit nici o decizie ci doar scriu pe cerere aprobat semnez si stampilez).
Tu oricum ti evidenta zilele de cfp, nemotivatele si invoirile pentru ca la incetarea cim-ului, cum se spunea si mai sus, le treci in carnetul de munca, pentru ca se scad din vechimea in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
Concedii fara plata eujad eujad societatea , pentru a evita dispoznibilizari , cere salariatilor sa isi faca cereri de concediu fara plata pentru 10 zile. dupa care, daca situatiua nu se ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata de o zi in noul revisal popanaid popanaid Am cativa angajati care au avut numai 1 zi de concediu fara plata. ex: 20 apr. Trec data de inceput suspendare 20.04, data de sfarsit tot 20.04, dar nu ma ... (vezi toată discuția)