avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se ...

Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se plătea pe card adică 1000de lei iar o parte în plic adică 2200lei și 600de lei pe alt cars,dar încadrarea pe cartea de munca a fost pe salariul minim pe economie,am înțeles că pot recupera banii care nu au fot plătiți către stat?este adevărat? mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:35, 3 Iunie 2023
Ce sa recuperati si de la cine? Oficial ati fost platit cu.minim pe ec, raportat la salariul minim au fost platite si taxele, iar diferenta ati incasat-o la negru, ambii si dvs si angajatorul, pacalind statul.
De la angajator diferența care nu a fost plătită către stat!adică plata la gri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Iunie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată a salariului şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, se sanctioneaza de catre ITM cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situaţie, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei.

Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.... de exemplu, neincheierea unui .ci.m.,etc.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca ... tutu12 tutu12 O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca cu salariul minim pe economie si plateste ..,,LA GRI \" - o diferenta privind niste ... (vezi toată discuția)
Nu am beneficiat de concediu platit conform legii si remuneratie pe concediu partiala. alexalexiadis alexalexiadis Buna ziua Eu am o mare problema si poate cei din Ploiesti daca vad se autosesizeaza. Am lucrat timp de 5 ani,la o firma,respectiv S.C. ..... SRL, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! lucrez de mai bine de o luna fara sa fii semnat vreun ... Fervex Fervex Buna ziua! Lucrez de mai bine de o luna fara sa fii semnat vreun contract de munca, cu promisiunea ca o sa se faca, nu imi doresc decat sa imi primesc banii pe ... (vezi toată discuția)