avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alt salariu in contract fata de realitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alt salariu in contract fata de realitate

Mi-a fost prezentat contractul de munca, iar negocierea cu privire la salariu a fost de 3500 net, dar pe contractul de munca astazi cand l-am primit scrie 4050 brut cu explicatia "asa scrie pe cartea de munca ca e minim pe economie". Angajatorul sustine ca ma va plati in continuare cu 3500 doar ca in contract nu scrie asta. Este legal ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:08, 1 Mai 2025
Nu este legal...acordarea unui salariu net mai mare decât cel evidenţiat în statele de plată a salariului şi în declaraţia lunară privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate, transmisă autorităţilor fiscale, este sanctionata de ITM cu amendă de la 8.000 lei la 10.000 lei pentru fiecare salariat identificat în această situaţie, fără a depăşi valoarea cumulată de 100.000 lei.
se poate ajusta contractul daca este deja semnat ? sau nu se mai poate face nimic ?
Da, se poate modifica sau corecta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu primit mai mare decat in contract Alexandru Petrisor Alexandru Petrisor Buna ziua. Am primit o oferta in care angajatorul imi promitea un salariu in jur de 2600 lei, dar mi-a spus ca in contract suma va fi mai mica, practic primind ... (vezi toată discuția)
O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca ... tutu12 tutu12 O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca cu salariul minim pe economie si plateste ..,,LA GRI \" - o diferenta privind niste ... (vezi toată discuția)
Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se ... Madalin 2023 Madalin 2023 Salutare,eu am lucrat la o firmă unde o parte din salariu se plătea pe card adică 1000de lei iar o parte în plic adică 2200lei și 600de lei pe alt ... (vezi toată discuția)